Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Προς κύριο Δημαράκη

Είναι η πρώτη φορά που αιρετός της πλειοψηφίας λέει ανοικτά ορισμένα πράγματα για το έργο του Ανάβαλου. Αφού λοιπόν υπήρξε τέτοια ενημέρωση, προς τι το δελτίο τύπου της Δυνατής Ερμιονίδας που θέλει ημερίδα, ενημέρωση από μηχανικούς κ.λ.π., αφού σύμφωνα με όσα λέτε ενημερώθηκε; Εννοείτε ότι δεν κατάλαβαν και αυτοί που ήσαν παρόντες; Δηλαδή τους δείξατε τη ΜΠΕ και δεν καταλάβαιναν;
Και πάλι δεν μιλάτε για ημερομηνίες έναρξης έργου, τέλος έργου, άρα όλα είναι στο περίμενε. Δεν μιλάτε και για το ποιοι έβαλαν στον σχεδιασμό την άρδευση μόνο του Κάμπου Κρανιδίου και Φούρνων.
Υπήρξαν δύο σχέδια στη ΜΠΕ. Ένα, προφανώς παλαιότερο, που όντως δείχνει το νερό να φτάνει στοn λόφο του Θωμά και ένα που δείχνει και την υπό άρδευση περιοχή.
Εσείς απλά έχετε την πληροφορία, ή προφορική διαβεβαίωση αφού δεν αναφέρεστε σε έγγραφα, ότι το νερό θα φτάσει μέχρι το λόφο Θωμά και η διανομή είναι άλλο έργο.
Η απάντησή σας δεν είναι τεκμηριωμένη.
Πρέπει να πείτε στον κόσμο ότι η σε εφαρμογή ΜΠΕ και εγκεκριμένη ΑΕΠΟ είναι αυτή με αυτούς τους αριθμούς πρωτοκόλλου κ.λ.π. Να δώσετε επίσημα στη δημοσιότητα το σχέδιο που έχει αυτή η ΜΠΕ. Αν το σχέδιο είναι μέχρι το λόφο του Θωμά, το θέμα τελείωσε. Αν δείχνει και την υπό άρδευση περιοχή, τότε να δώσετε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα με τα οποία ο Δήμος μας ενήργησε για να γίνει τροποποίηση της μελέτης, ώστε να απαλειφθεί η προς άρδευση περιοχή.
Μέχρι τότε για μένα τουλάχιστον ο όρος ασχετοσύνη υφίσταται και δεν είναι προσβλητικός. Σημαίνει ότι δεν είσαστε σχετικοί με το θέμα, δεν έχετε σχέση. Καλείστε έστω και την τελευταία στιγμή να σχετιστείτε και να ενημερώσετε τεκμηριωμένα. Και με ανάρτηση εγγράφων, παλαιών και νέων να μιλήσετε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μας.

Σημείωση: Γράφει και ο αγαπητός Ιχνηλάτης: *Να επισημάνω εγώ οτι στη Μελέτη του έργου αναγράφεται ακριβώς οτι οι Αγροτικές εκτάσεις στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης  υπερτερούν  αυτών της Δημοτικής Ενότητα Κρανιδίου.Αυτο σημαίνει οτι αναλογη θα είναι και η κατανομή του νερού
Αυτό είναι συμπέρασμα - προσωπική άποψη του Ιχνηλάτη και όχι της ΜΠΕ. Δεν προβλέπεται καμία αναλογικότητα στη ΜΠΕ, αλλά υπάρχει το επίμαχο σχέδιο το οποίο έχει δει και ο Ιχνηλάτης ότι είναι μέσα στη ΜΠΕ, άρα σε ισχύ, αλλά το παραβλέπει. Ως εκ τούτου καλείται να είναι προσεκτικότερος στα περί τα δημόσια πράγματα, δίνοντας και στοιχεία. Και ο γράφων έγγραψε πάντα με τεκμήρια, έγγραφα, αποσπάσματα της ΜΠΕ, κ.λ.π.



Βασίλης Γκάτσος