Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

17 Φεβ. έως 10 Μαρ. 2019 – ΝΑΥΠΛΙΟ – Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2019 | Όλη η πόλη μια σκηνή!

anapliotiko-karnavali-2019-programm.jpg
https://pelopolitismos
 17 Φεβρουαρίου 2019

Ναύπλιο, ώρα 11:30
Οι ντελάληδες του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, στο άνοιγμα του Τριωδίου, επισκέπτονται γειτονιές της πόλης και διαλαλούν την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής. Καλούν μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς!
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν…..

  • Ενδεκάτη, Σιδηράς Μεραρχίας, Πλατεία Καποδίστρια, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Πλατεία Συντάγματος
  • Ενδεκάτη, Σιδηράς Μεραρχίας, Πλατεία Καποδίστρια, Συγγρού, Πλαπούτα, Σταϊκοπούλου, Πλατεία Συντάγματος
  • Ενδεκάτη, Σιδηράς Μεραρχίας, Πλατεία Καποδίστρια, Λεωφόρος Αμαλίας, Πλατεία Φιλελλήνων, Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Συντάγματος
    Στην Πλατεία Συντάγματος «ντελαλούν» και αναμένουμε όλοι μαζί…
ΤΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
Άλλη μια χρονιά ανοίγει το Τριώδιο και το Γαϊτανάκι έχει την τιμητική του !
Από την Πλατεία Καποδίστρια, η Χορευτική Ομάδα του Σωματείου « Φίλοι ΠΛΙ», « Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου « ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ», το Σωματείο « Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου, η Χορευτική Ομάδα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, η Σχολή Χορού Τάτση και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, κρατώντας τα πολύχρωμα γαϊτανάκια τους, χορεύουν κυκλικά, συμβολίζοντας το πνεύμα της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ομόνοιας και τερματίζουν στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζοντας να μας διασκεδάζουν!
Στη συνέχεια… η Ερωφίλη και η Αφεντούλα Ραζέλη συναντούν την ορχήστρα Smyrna!
Οι ερμηνεύτριες έχοντας αρκετά χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, συνοδεύουν με τις χαρακτηριστικές φωνές τους την πολλά υποσχόμενη ορχήστρα Smyrna, με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ έναν πολιτισμό που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Αυτή η ιδιότυπη γυναικεία συμμαχία μας παρασύρει σ’ ένα μουσικό πρόγραμμα όπου δένουν αρμονικά το χτες… με το σήμερα.
Δρέπανο, ώρα 18:00
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο « ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Δρεπάνου καλωσορίζουν την Αποκριά αναβιώνοντας το έθιμο της φωτιάς. Παραδοσιακά εδέσματα, χορός, κέφι και ακούσματα της Αποκριάς είναι… οι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε στην όμορφη πλατεία μας…
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
Ναύπλιο
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΣΕ – ΠΑΡΚΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ώρα 10:30 – 11:30
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου καλωσορίζει την Αποκριά, παρουσιάζοντας θεατρικό δρώμενο, ξυλοπόδαρους και θέατρο δρόμου.
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει αποκριάτικο πάρτι.
Κυλικείο Αναψυκτηρίου Κολυμβητηρίου, ώρα 18:30
Αφήγηση παραμυθιού «Ο Αρλεκίνος» και κατασκευή από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ στο χώρο του αναψυκτηρίου «Σφυρίχτρα».
Ίρια, ώρα 20:00
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Παραλίας Ιρίων διοργανώνει αποκριάτικο χορό « Στο μπρίκι» στην πλατεία Ιρίων με dj και animateur για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου
Ταβέρνα Αλέξανδρος στον Προφήτη Ηλία, ώρα 20:30
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου πραγματοποιεί τον αποκριάτικο χορό του με λαχειοφόρο αγορά και πολλά δώρα.
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά να χορέψουμε, να φάμε και να τραγουδήσουμε!
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Νέα Τίρυνθα, ώρα 19:30

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας πραγματοποιεί, στην κεντρική πλατεία, βραδιά γλεντιού με το αποκριάτικο άναμμα της φωτιάς, μουσική, χορό, παραδοσιακά φαγητά παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού.
Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου
Κάντια, Ταβέρνα ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ώρα 20:00
Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου διοργανώνουν τον αποκριάτικο χορό τους. Animateur για τους μικρούς μας φίλους, πλούσια δώρα, μουσική με dj και πολύ κέφι. Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί…
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου
Πυργιώτικα, Κοσμικό κέντρο «Τα Παλιά Κιούπια», ώρα 20:30
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του και σας περιμένει όλους να διασκεδάσετε. Στη γιορτή συμμετέχουν τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 

Ναύπλιο, παλιά πόλη, ώρα 12.00

Θύμησες απ΄τα παλιά!
Με αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις, αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου και γλέντι «εκ των ενόντων» έγινε τη δεκαετία ΄60 το πρώτο καρναβάλι στ΄Ανάπλι. Η χορευτική ομάδα των «Φίλων του ΠΛΙ» συμμετέχει στο καρναβάλι του 2019 με εικόνες της παλιάς αποκριάς!
1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Ταβέρνα Αλέξανδρος στον Προφήτη Ηλία, ώρα 12:00
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του.
Ναύπλιο
Παλιά πόλη, ώρα 16:00
Ακούσατε!…ακούσατε!…
Ουρανοκατέβατοι καλούν την Άνοιξη με τύμπανα, φωνές και σώματα αγκαλιές.
Κάντια, ώρα 18:30
Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας με τη δύναμη της φωτιάς και σε ξέφρενο αποκριάτικο κλίμα, με άφθονο φαγητό και ποτό, πλέκει το γαϊτανάκι του στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019
1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, μασκαράδες, γαϊτανάκι, τσικνίσματα και πολύ κέφι.
Δρέπανο
Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου αναβιώνουν το έθιμο της Αποκριάς γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη.
Ναύπλιο
Τριανόν, ώρα 17:00 – 20:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζουν:
Τρίωρο εργαστήρι κατασκευής κούκλας, εμψύχωση και δραματοποίηση.
Ανάμεσα στο τσίκνισμα ας « χορέψουμε» με κούκλες.
Άγιος Αδριανός, ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Αδριανού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, διοργανώνουν τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ελάτε να διασκεδάσουμε!
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Πανταζής Royal ,ώρα 18:30
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, σας περιμένει για άλλη μια χρονιά στον αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Μικροί και μεγάλοι, φορέστε τις στολές σας, πάρτε τις σερπαντίνες σας, πιαστείτε από το γαϊτανάκι μας κι ελάτε να ξεφαντώσουμε! Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται zumba kids και face painting και μια διαδραστική παράσταση διάρκειας 30 λεπτών που θα μας μεταφέρει στα έθιμα των Αποκριών ανά τον κόσμο.
Παναρίτι, ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Παναριτίου καλούν μικρούς και μεγάλους φίλους σ’ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιές, σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί στην πλατεία του χωριού.
Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν – Κ.Α.Π.Η
Κοσμική Ταβέρνα ΖΟΡΜΠΑΣ, Τολό, ώρα 20:30
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνουν τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό των μελών του Κ.Α.Π.Η.
Τολό, Disco Gorilla, ώρα 21:00
Οι μαθητές του Γυμνασίου Δρεπάνου σας περιμένουν στον αποκριάτικο χορό τους.
Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00
Τα παιδιά ζωγραφίζουν χαρταετούς
Το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, δημιουργεί υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι χαρταετού. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας ευφάνταστους χαρταετούς και στολίζοντας τους με πολύχρωμες « ουρές», οι οποίες θα μεταφέρουν στον ουρανό μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, που τα παιδιά θα έχουν γράψει πάνω τους. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι ζωγραφισμένοι χαρταετοί θα χαριστούν στα παιδιά για να τους « πετάξουν» την Καθαρά Δευτέρα, πλημμυρίζοντας τον Αναπλιώτικο ουρανό με ομορφιά και θετικά μηνύματα προς όλους τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες της.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Εικαστικός κ. Μάγδα Μάρα
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 19:00
Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού παρουσιάζει δρώμενα, τραγούδια και χορούς εμπνεόμενα από τη λαϊκή παράδοση.
Ναύπλιο
Παλιά Πόλη, ώρα 20:30
Η ομάδα καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, οι περίφημοι Hellix Action Theatre, περπατούν στα δρομάκια της παλιάς πόλης συνοδεύοντας τις κυρίες με στολές εποχής, ζωντανεύοντας το βενετσιάνικο κλίμα για τους κατοίκους και επισκέπτες μας!
Εστιατόριο – Ταβέρνα « ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ» ώρα 20:30
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του με ζωντανή μουσική.
Ασίνη, ώρα 17:00
Το Σωματείο « Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής», στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει « Το γαϊτανάκι της Ασίνης». Χορεύοντας και τραγουδώντας ξεκινά από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, περνά από τ’ Αλώνια, την πλατεία της Ασίνης και ολοκληρώνει το χορό του στην έδρα του Σωματείου, το Δημοτικό Σχολείο Ασίνης.
Πουλακίδα, ώρα 19:00
Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού.
2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου 
Πανταζής Royal, ώρα 18:00
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.
Νέο Ροεινό, ώρα 20:00
Πανταζής Κεφαλάρι
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού « Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» πραγματοποιεί τον ετήσιο αποκριάτικο χορό στην κοσμική ταβέρνα Πανταζής Κεφαλάρι με πλούσιο μενού, πολύ κέφι και διασκέδαση!
Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 

Αργολικό, ώρα 11:00

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αργολικού διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση με μασκαρέματα, πειράγματα, φωτιές, σουβλάκια, μουσική, άφθονο κρασί και πολύ χορό, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε και να διασκεδάσουμε!
Άρια, ώρα 18:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Αρίας διοργανώνουν αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με μουσική, χορό, άφθονο κρασί και τσικνίσματα.
Ίρια, ώρα 18:30
Το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων διοργανώνει στην κεντρική πλατεία ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι με φαγητό, κρασί και πολλή… πολλή διασκέδαση!
Ναύπλιο, ώρα 19:00
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου τραγουδά καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στα δρομάκια της πόλης μας.
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 

Χώρος « ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», ώρα 18:00

Ήθη και έθιμα
Αφήγηση εθίμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα παιδιά συμμετέχουν στην κατασκευή της παραδοσιακής γαλόπιτας. ( Αλικαρνασσού 10).
Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019
Ασίνη, ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων , ο ΔΟΠΠΑΤ, η Τοπική Κοινότητα Ασίνης και το Σωματείο « Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» διοργανώνουν αποκριάτικο χορό στο Δημοτικό Σχολείο Ασίνης.
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019
Αγία Τριάδα, Γυμνάσιο, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίας Τριάδας διοργανώνουν αποκριάτικο χορό με τσικνίσματα και πολύ κέφι!
Ανυφί
1ο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζουν την αποκριάτικη σχολική γιορτή τους, στον αύλειο χώρο του Σχολείου, με πολλές… πολλές εκπλήξεις!
Νέα Τίρυνθα
Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00
Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Τίρυνθας πραγματοποιεί την καθιερωμένη γιορτή του στο πλαίσιο εορτασμού της ΑΠΟΚΡΕΩ!
Πυργιώτικα, ώρα 18:30
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» προσκαλεί όλους, στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, ξορκίζοντας τα πνεύματα, καίγοντας τα ανθρώπινα πάθη. Γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν γκόγκες, το αγαπημένο φαγητό της Αποκριάς.
3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Fotonio Events & More, ώρα 19:30
« Ντύσου αλλιώτικα και έλα στο χορό μας»
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου οργανώνει αποκριάτικο party στην αίθουσα Fotonio Events & More με θέμα: ¨ Τουρλού τουρλού και Φαντασία!¨
Ναύπλιο, ώρα 20:00
Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του ΔΟΠΠΑΤ, η Νεανική Χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ « Choirobics» και η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου « TAMPERAMENTO» με συνοδεία οργάνων, προσφέρουν κέφι και χαρά με τα τραγούδια τους στο παλιό Ναύπλιο και ενώνονται με τον κόσμο για να γιορτάσουν την Αποκριά.
Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης
Ναύπλιο, ώρα 21:00
Μουσικό Σχολείο Αργολίδας
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο cafe «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» στην πλατεία Συντάγματος.
Αγία Τριάδα, ώρα 21:00
Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο εστιατόριο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ με το συγκρότημα « ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ και το βιολί τους».
Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00
Για 29η συνεχή χρονιά περιμένουμε τους φίλους μας στο
« Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».
Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου
Τριανόν, ώρα 17:00
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» Κέντρο Λογοθεραπείας & Δημιουργικής Απασχόλησης
Σε ένα γαϊτανάκι μπλέχτηκαν τραγούδια και παραμύθια. Τα παιδιά χορεύουν με τους μύθους και μαθαίνουν τις παραδόσεις μας.
Μιδέα, ώρα 18:00
Η Τοπική Κοινότητα και ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας « Η ΑΛΚΜΗΝΗ» προσκαλούν όλους ν’ αναβιώσουμε το έθιμο του Αρβανίτικου Γάμου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα με έθιμα και την περιφορά του Αρβανίτικου Γάμου στα γύρω χωριά. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές, βραστό στα καζάνια και πολλά εδέσματα.
ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα 20:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Ομάδα κυριών και το Σωματείο « Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο « Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte… Παίζουν με το κοινό, «παγώνουν», προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre. Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας, όπου τα Ντόμινο με τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους!
Λευκάκια, ώρα 20:00
Η Τοπική Κοινότητα Λευκακίων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με μασκαράδες, ζογκλέρ, φωτιές, χορό και πέταγμα αερόστατων, το πιο αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων, τα οποία εκτοξεύονται το ένα μετά το άλλο και κατακτούν τους αιθέρες.
Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ
Fougaro le café, ώρα 21:00
Μασκέ party για μεγάλους!
Θέμα: AFRICA!
Ταβέρνα Αλέξανδρος στον Προφήτη Ηλία, ώρα 21:00
Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας μας περιμένει όλους να γελάσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου του.
Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 

ΤΟΛΙΑΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΩΡΑ, ώρα 10:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών ασχολουμένων με τον τουρισμό, διοργανώνουν, στο κέντρο του Τολού, αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά, στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που ξεκινά από την οδό Σέκερη.
Γιορτάζουμε με παρέλαση καρναβαλιστών, διασκεδαστές που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, face painting, κατασκευές μασκών και χαρταετών και πολλά υπέροχα σπιτικά κεράσματα.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί μια αξέχαστη και τρελή Τολιανή Αποκριά!
Ναύπλιο
Παλιά Πόλη, ώρα 11:00
Ομάδα κυριών με ρούχα εποχής περπατούν στα σοκάκια της πόλης και φωτογραφίζονται μαζί σας!
Αραχναίο, ώρα 11:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Αραχναίου διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού με σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί!
Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00
Η Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazz, ρυθμούς και μελωδίες swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς!
Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης
Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ, ώρα 12:00
Στο ΞΥΛΙΝΟ, μασκέ party για παιδιά!
Θέμα: AFRICA!
Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00
Η Σχολή Χορού Τάτση και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα παρουσιάσουν αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα.
Πλατανίτι
Ανυφί, 5Χ5 Evolution Soccer Club, ώρα 20:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει το καθιερωμένο του αποκριάτικο γλέντι στο 5Χ5 Evolution Soccer Club στο Ανυφί.
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
ώρα 17:00
Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά απ’ το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ( Παλιά Νομαρχία) και διαμέσου της οδού Μπουμπουλίνας με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο καταλήγει στο λιμάνι ( Θέση Π).
Καρναβαλιστές του Δρόμου από τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου μας αλλά και καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένοι από άρματα, σε ξέφρενα ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τη συνοδεία της ομάδας Hellix Action Theatre, συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση… με χορό και βεγγαλικά!
Συνεχίζουμε με συναυλία στην πλατεία Φιλελλήνων… με τους χορευτές του Paso Latino στην πλατεία Συντάγματος σε ξέφρενους ρυθμούς latin, salsa, bachata, animation.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 
11 Μαρτίου 2019
Κούλουμα στον Δήμο Ναυπλιέων
Αγία Παρασκευή – Τσέλο, ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο προσφέρει κούλουμα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που συνοδεύονται με κρασί, σαρακοστιανά, εδέσματα και μουσική.