Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ “ΖΟΡΜΠΑ”


                                                 19-2 -2019     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ “ΖΟΡΜΠΑ” ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5.700.000€ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ              
 
Υπογράφηκαν χθες από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη οι εγκρίσεις για τις πιστώσεις που διατίθενται στους Δήμους: α) Άργους Μυκηνών, ποσού 3.500.000€, β) Ερμιονίδας, ποσού 1.100.000€ και γ) Επιδαύρου ποσού 1.100.000€. Τα ποσά αυτά αφορούν την υλοποίηση των έργων “Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων” και θα καλύψουν τις ζημιές που υπέστησαν οι Δήμοι από τη φυσική καταστροφή της 29ης Σεπτεμβρίου 2018.
Αποφασιστική υπήρξε η συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Γιώργου Δέδε, ο οποίος επισκέφθηκε άμεσα τις πληγείσες περιοχές, πραγματοποίησε επιτόπιες θεωρήσεις συνοδευόμενος από τους Δημάρχους κ. Δ. Καμπόσο, κ. Δ. Σφυρή και κ. Κ. Γκάτζιο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα.
Οι αυτοψίες αυτές και η ενημέρωση που του έγινε από τους Δημάρχους και τους Τεχνικούς Επιτελείς αυτών, που κατέδειξαν την έκταση των ζημιών συνέτειναν στο να εξαντληθεί στο μέγιστο ύψος το ποσό της επανόρθωσης των βλαβών, που εξήγγειλε ο κ. Δέδες την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν έγκαιρα τα έργα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.
Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Δέδε, με τον Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα στα οικεία Δημαρχεία για την παράδοση των σχετικών εγκριτικών πράξεων του Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, που ήδη αναρτήθηκαν στο site του Υπουργείου.