Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

                                                                                                
  ΚΡΑΝΙΔΙ 07/02/2019

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Η παράταξη μας 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 07:30 μμ στην καφετέρια «Π» στο Κρανίδι κόβει την πίτα με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς. 
Μας δίνεται η δυνατότητα για το νέο μας ξεκίνημα , με στόχο στις αυτοδιοικητικέςεκλογές του Μαΐου 2019 . Ήδη από τον Οκτώβριο 2018 δηλώσαμε την πρόθεση μας , η παράταξη μας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και να ζητήσει την εντολή από τους δημότες να ασκήσει την διοίκηση του δήμου από τον Σεπτέμβριο του 2019. 
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε σύμμαχο την βούληση μας να σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις θέσεις της παράταξης τόσο μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε όσο και μέσω των τοπικών εφημερίδων και ιδιαίτερα με το έντυπο της παράταξης μας που θα κυκλοφορεί κάθε μήνα (αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος).
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε σύμμαχο τους παλαιούς και νέους συνεργάτες μας , τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τόσο για την Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου όσο και για την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης, οι οποίο θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών για να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας και να προσφέρουν με τις ιδέες τους με τις γνώσεις τους με τις εμπειρίες τους στην τοπική μας κοινωνία. 
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε παρακαταθήκη την μεγάλη εμπειρία που έχω αποκτήσει με την μακροχρόνια συμμετοχή μου στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσωπικά ήταν τιμή μου να συμμετέχω τόσο στην διοίκηση του Δήμου Κρανιδίου όσο και στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία δυο μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις με την εφαρμογή του Καποδίστρια και του Καλλικράτη. 
Όλες οι δομές που διαθέτει ο Δήμος μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτών των μεγάλων μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών αυτής της εποχής που υλοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλους τους τομείς της δημοτικής δράσης.
Στο νέο μας ξεκίνημα την θέληση να ενώσουμε την κοινωνία , να ξεφύγουμε από τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος , να γίνουν οι δημοτικές εκλογές του 2019 με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα εγγυηθούμε την ενιαία πορεία του Δήμου Ερμιονίδας και θα συμβάλλουμε όλοι να ενταχθεί ο Δήμος μας σε αναπτυξιακή τροχιά με νέες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και με την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος να ενεργοποιήσουμε «μια μεγάλη κοινή ομάδα εργασίας – διεκδίκησης» τόσο με αιρετούς όσο και με δημότες για να εντάξουμε σημαντικά έργα του Δήμου μας σε αναπτυξιακά προγράμματα. 
Στο νέο μας ξεκίνημα έχουμε σύμμαχο στην δέσμευσή μας για ένα νέο μοντέλο συλλογικής δημοτικής διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στην νέα μας εποχή και μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ήδη έχουμε καταθέσει μια σειρά δεσμευτικών προτάσεων που εξασφαλίζουν αυτήν την νέα συλλογική διακυβέρνηση (αναβάθμιση δημοτικού συμβουλίου , ώρα δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο , υποχρεωτική εφαρμογή του θεσμού της λογοδοσίας, ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας συμβουλίων των κοινοτήτων – εντεταλμένοι θεματικοί σύμβουλοι και επιτροπές σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.)
Σας καλούμε όλους στο νέο μας ξεκίνημα.
Μαζί με τους δημότες για την δικιά μας Ερμιονίδα.


Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας