Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Οι πρώτοι δέκα υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, έκοψε πίτα στην καφετέρια π στο Κρανίδι.
Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου κυριαρχούσαν ο ενθουσιασμός και η αγωνιστικότητα για την μεγάλη Νίκη των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019, ο επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. και υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την δυναμική του παρουσία, έδωσε τις καθιερωμένες ευχές για την νέα χρονιά και ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, που επιγραμματικά είναι οι εξής:
  • Κατασκευή έργων υποδομής για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.
  • Ολοκλήρωση του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Ερμιονίδας.
  • Διεκδίκηση και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Περιφερειακών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.
  • Διοικητική ανασυγκρότηση του Δήμου Ερμιονίδας με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δήμου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Δημοτών.
  • Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας.
  • Κατάργηση της αμαρτωλής και καταχρεωμένης ΔΕΥΑΕΡ και αντικατάστασή της από μια σύγχρονη Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
  • Πλήρη συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.
  • Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εφαρμογή του Θεσμού της Λογοδοσίας σε όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου.
Στην συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στάθηκε στην εμπειρία που απέκτησε όλο το προηγούμενο διάστημα της ενασχόλησής του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο πνεύμα της συνεργασίας, της συναίνεσης και της συλλογικότητας με το οποίο σκοπεύει να διοικήσει τον Δήμο Ερμιονίδας την ερχόμενη τετραετία, με έμφαση στο νέο μοντέλο της συλλογικής διακυβέρνησης.
Πρότεινε την συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων και των Κινήσεων Πολιτών προεκλογικά και μετεκλογικά, όπου με τον νόμο“Κλεισθένης Ι” είναι απαραίτητη.
Χαρακτηριστικά ανέφερε καταχειροκροτούμενος ότι “ερχόμαστε για να ενώσουμε την κοινωνία της Ερμιονίδας και να συνεργαστούμε αποδοτικά όλοι μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα, όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο για τις επόμενες γενιές”.
Τέλος αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. και τόνισε πως πρόκειται για ένα ανανεωμένο πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικόψηφοδέλτιο αποτελούμενο από άξια, ικανά, τίμια και ηθικά πρόσωπα απ’ όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους και απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, πέρα από κομματικά στεγανά, ανακοινώνοντας κατά αλφαβητική σειρά τους πρώτους δέκα υποψηφίους που είναι οι εξής:
  1. Βόγκλης Γεώργιος του Σταματίου, Κτηνοτρόφος
  2. Βουτσαδάκη - Μονά Τέτα του Πέτρου, Ελ. Επαγγελματίας
  3. Γκιώνης Ιωάννης του Αδριανού, Δικηγόρος
  4. Ηλιού Ευαγγελία του Νικολάου, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης
  5. Καραΐσκος Χρήστος του Ιωάννη, Δικηγόρος
  6. Μουρμούρη - Σκαλτσά Αργυρώ του Αναστασίου, Στέλεχος Επιχειρήσεων
  7. Μπίας Σάββας του Εμμανουήλ, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος - Ασφαλιστής
  8. Μπουρίκας Γεώργιος του Ιωάννη, Δικ. Επιμελητής
  9. Παριανού Κατερίνα του Κωνσταντίνου, Κομμώτρια
  10. Τουτουντζή – Καμπούρη Δήμητρα του Δημητρίου, Συνταξιούχος Υπάλληλος ΙΚΑ

Γραφείο Τύπου
Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση: