Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Βασίλης Γκάτσος :Δυνατοί μεν αλλά λάθος.

Ο Απόστολος Λαδάς υπήρξε διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, ταξίδεψε, ήλθε σε επαφή και διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, γνώρισε νοοτροπίες ανθρώπων και λαών (πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω) . Γνώστης ξένων γλωσσών, έχων το χάρισμα της επικοινωνίας παιδιόθεν, καλλιέργησε και καλλιεργεί τη γη την πατρογονική στον Κάμπο της Ερμιόνης, Επένδυσε δε στην πατρίδα του την Ερμιόνη, στο χώρο της πατρικής του περιουσίας. Δεν τον έθρεψε ο τόπος μας, αλλά θρέφει με τις ενέργειές του και τις επιλογές του τον τόπο μας.
Ποιον καταλληλότερο θα έβαζε η οποιαδήποτε δημοτική αρχή στη θέση του υπεύθυνου για την τουριστική προβολή του τόπου μας; Ποιος θα μπορούσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, ως εκ των ουσιαστικών προσόντων του, και μάλιστα αθορύβως, χωρίς τυμπανοκρουσίες;
Άλλο θέμα είναι αν η παράταξη (κατ' εμέ η Δημαρχία ενός προσώπου) πέτυχε ή απέτυχε (κατ' εμέ απέτυχε). Άλλο θέμα αν ο τρόπος δράσης για την τουριστική προβολή είναι ο σωστός, άλλο θέμα αν ο Δήμος πρέπει να τρέχει στις εκθέσεις και να ξοδεύεται ή να τρέχουν και να ξοδεύονται οι ξενοδόχοι.
Και όντως είναι η πρώτη φορά που αισθανθήκαμε ότι ένας άνθρωπος πήγε σε αρκετές εκθέσεις στο εξωτερικό και δούλεψε και έφερε αποτελέσματα. Και φυσικά ένα τέως στέλεχος πολυεθνικής, αυτές τις μετακινήσεις τις θεωρεί κόπο (αεροπλάνα, ξενοδοχεία, μετακινήσεις, ώρες αναμονής, παρουσίασης κ.λ.π.), δηλαδή δουλειά και όχι εκδρομή και διασκέδαση. Και κανενός δεν πέρασε από το μυαλό ότι πρέπει να μετρήσουμε την απόδοση της εργασίας του με ..... την αυξομείωση της έλευσης ξένων τουριστών στην Ερμιονίδα και της πληρότητας των ξενοδοχείων!

Συνιστώ η απάντηση του συμπατριώτη Αποστόλη καθώς και η έκφραση προβληματισμού του συμπατριώτη Άκη Γούτου (και το δύο κείμενα πλήρη αγάπης και ανησυχίας για τον τόπο μας, καμία σχέση με την προεκλογική έπαρση και άμετρη φιλοδοξία που δημιουργείται από το "κλίμα εκλογών") να διαβαστούν από όλους μας.

Βασίλης Γκάτσος