Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τάσος Λάμπρου: Η θέση μας για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών


Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Και πάλι θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας δώσατε την δυνατότητα με το ποσοστό 25% και με τους 7 νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο που προβλέπεται από το νέο νόμο πρόγραμμα Κλεισθένης.
Ο θεσμικός μας ρόλος σχετίζεται με τη στήριξη, τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο διοίκησης του Δήμου, που πρέπει να δώσουμε στη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει μετά τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς επίσης και με τον θεσμικό ρόλο του ελέγχου στα πλαίσια των καθηκόντων μας, εφόσον δεν υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία από καμία παράταξη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τον 1ο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Καλούμε τα μέλη και τους υποστηρικτές της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας, πριν την τελική τους απόφαση για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών να λάβουν υπόψη τα εξής δεδομένα:
1.     Κάθε δημότισσα και κάθε δημότης έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξει τον επόμενο Δήμαρχο του Δήμου Ερμιονίδας με τα δικά του κριτήρια, όπως τα επιβάλλει η συνείδησή του. Άρα θα αποφασίσει ελεύθερα και θα εκφράσει με την ψήφο του την επιλογή του.

2.     Απαιτείται όλοι οι Δημότες να λάβουν σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα του 1ου γύρου των δημοτικών εκλογών και την βούληση των δημοτών που σε κάθε παράταξη έδωσε ένα συγκεκριμένο ποσοστό και κατέταξε τις παρατάξεις με μια συγκεκριμένη εκλογική δύναμη, με συγκεκριμένο αριθμό ψήφων και συγκεκριμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων. Άρα πρέπει να σεβόμαστε την ετυμηγορία των δημοτών και τις πλειοψηφίες που αυτή δίνει.
3.     Η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας είχε στόχους να αυξήσει το ποσοστό της, την εκλογική της επιρροή και τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων της, να περάσει στο 2ο γύρο των εκλογών και να έχουμε αλλαγή σελίδας στον Δήμο Ερμιονίδας. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Ερμιονίδας.
4.     Με τον νικητή του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών, διεκδικούμε συμφωνία θέσεων και αρχών, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε συλλογικά και αποτελεσματικά για την πρόοδο του Δήμου Ερμιονίδας και για να γίνουν πράξη αρκετές θέσεις του προγράμματος μας, τις οποίες παρουσιάσαμε στους Δημότες κατά την προεκλογική περίοδο.
5.     Είμαστε αδιαπραγμάτευτοι με τις βασικές αρχές της παράταξής μας, δηλαδή την αρχή της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της συλλογικής διακυβέρνησης και την αρχή της υπηρεσίας της καθημερινότητας του Δημότη. 


Για την Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
Ο Επικεφαλής
Τάσος Λάμπρου