Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας:Η Ερμιόνη γύρισε σελίδα


Tην αποφασιστικότητα τους να εμπιστευτούν τον Τάσο Λάμπρου και την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ ώστε η Ερμιόνη να έχει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου για την επόμενη τετραετία, έδειξαν με την μαζική παρουσία τους οι κάτοικοί της.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ κ. Τάσος Λάμπρου, μίλησε ενώπιον εκατοντάδων Δημοτών, το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου και η ομιλία του στο λιμάνι της Ερμιόνης, συνάντησε την θερμή υποδοχή, δείγμα της "δίψας" της Ερμιονίτικης κοινωνίας, να αλλάξει εικόνα ο τόπος τους.
 
Ο Τάσος Λάμπρου, στην ομιλία του, ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, έχουν και το πρόγραμμα και την πολιτική βούληση, να εργαστούν σκληρά, για εναν Δήμο ανοιχτό σε όλους τους Δημότες και άσκησε δριμύτατη κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή.
Ακόμη, τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και σεβασμό στις αποφάσεις κάθε Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας, προς όφελος της συνολικής λειτουργίας του Δήμου.
Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για αξιοποίηση των Εθνικών, Περιφερειακών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω της απόκτησης διαχειριστικής επάρκειας, που θα οδηγήσει τον Δήμο Ερμιονίδας  ισχυρό στη νέα εποχή με αναπτυξιακή προοπτική.
Συγκεκριμένα για την Ερμιόνη, ανέφερε τα έργα τα οποία δεσμεύτηκε να γίνουν πράξη με την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Αναλυτικά είπε :
Δεσμευόμαστε όταν με την ψήφο σας αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας, να κάνουμε πράξη τα παρακάτω έργα, τα οποία έμειναν στις προεκλογικές εξαγγελίες και στα προγράμματα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Εκτός από την καθημερινότητα, την καθαριότητα, την οδοποιία και τον επαρκή δημοτικό φωτισμό:
Μέλημά μας, είναι η προστασία - αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας και η συντήρηση – επισκευή των δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων  όπως Μύλοι Μπίστι και Κρόθι, Καποδιστριακό, Συγγρού, δημοτικό κατάστημα, δημοτικό ιατρείο, αποθήκη Αγ. Ανδρέα, Κοιμητήρια, γήπεδα, τένις, κλειστό “Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη”.


Μέλημά μας, είναι η συντήρηση – επισκευή του συστήματος πυροπροστασίας στο Άλσος Μπίστι (πυροσβεστικές φωλέες, ηλεκτρικά μοτέρ κ.λ.π.).
Μέλημά μας, είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στα λιμάνια της Ερμιόνης (επέκταση πίλαρς, κατασκευή γλίστρας, δέστρες), η κατασκευή και η επισκευή προβλητών για περισσότερες θέσεις ελλιμενισμού, προστασία δυσμενών καιρικών συνθηκών και εύκολη προσέγγιση μεγάλων τουριστικών πλοίων.
Μέλημά μας, είναι η σήμανση με τις κατάλληλες καθοδηγητικές ταμπέλες προς τις παραλίες και τους οικισμούς και η αντικατάσταση των υπαρχουσών πινακίδων του
Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντός της Ερμιόνης.
Μέλημά μας, είναι η αξιοποίηση της Ρωμαϊκής Σαρκοφάγου.
Μέλημά μας, είναι η χρηματοδότηση από τον Δήμο Ερμιονίδας των τοπικών εκδηλώσεων και τοπικών εορτών (π.χ. γιάλα - γιάλα, κάψιμο Ιούδα, Κλήδονας, Κούλουμα, Γιορτή Ροδιού, Διονύσια, Γ’ Εθνοσυνέλευση, Βραβεία Πολιτισμού “Μαριάννα Βαρδινογιάννη” και όποια νέα ιδέα προκύψει) πάντα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλους τους τοπικούς φορείς.
Μέλημά μας, είναι η υλοποίηση της επιθυμίας της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη για ίδρυση Μουσείου.
Μέλημά μας, είναι η δημιουργία χώρου αναστροφής οχημάτων, στην περιοχή Είσοδος Μανδρακιών.
Μέλημά μας, είναι η συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινότητας Ερμιόνης, ο σεβασμός και η υλοποίηση των αποφάσεών του.”
Τέλος και κάτω από το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων Δημοτών, ο κ. Λάμπρου, παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής Περιφέρειας Ερμιόνης, μαζί με τους οποίους, από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, θα συνεργαστεί, ως ο αυριανός Δήμαρχος Ερμιονίδας, με έναν και μόνο στόχο: Την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πανέμορφης Ερμιόνης, ώστε να αποκτήσει την πρωταγωνιστική θέση που τις αξίζει, επ' ωφελεία ολοκλήρου του Δήμου!
      
Γραφείο Τύπου
Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας