Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες μας,
Σήμερα συνεχίζουμε την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΕΔΥΠΕΡ  για   τις επιμέρους κοινότητες  του Δήμου Ερμιονίδας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.
Το πρόγραμμά μας, σχεδιάζεται και καταρτίζεται   από τα στελέχη της παράταξής μας   τα οποία  σε συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους και τους κατοίκους της Κοινότητας Διδύμων, έχουν διαμορφώσει  ένα σχέδιο ικανό να προωθήσει την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.
Στη Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας, δεσμευόμαστε για τη στήριξη της Κοινότητας των Διδύμων  μέσα από την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Οι παρεμβάσεις μας θα καλύψουν μεγάλο φάσμα ενεργειών και θα γίνουν σε πολλά μέτωπα δίνοντας έτσι νέες θέσεις εργασίας και προοπτική για τους επαγγελματίες της περιοχής.
Προτεραιότητα δίνουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Πιστεύουμε επίσης ότι τα Δίδυμα λόγω της θέσης τους και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μπορούν  να αποτελέσουν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και έτσι να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ακολουθεί το πρόγραμμα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ
-Μελέτη  και  κατασκευή  δικτύου  αποχέτευσης και κατασκευή βιολογικού
-Έμφαση στην καθαριότητα με  τοποθέτηση μόνιμου εργάτη
-Ασφαλτόστρωση των δρόμων του χωριού –Βελτίωση δρόμου προς Σαλάντι λόγω της επικινδυνότητας (φαράγγι) που έχει σήμερα,
-Προσπάθεια εξασφάλισης ζώνης παραλίας στο Σαλάντι  και άνοιγμα δρόμων προς τις παραλίες
-Αντιπλημμυρική μελέτη  και κατασκευή αποστραγγιστικών έργων με παράλληλη εκμετάλλευση των υδάτων για άρδευση
-Αναθεώρηση πολεοδομικού σχεδίου Σαλαντίου   
-Ανάδειξη των σπηλαίων των Διδύμων και των δύο εκκλησιών με στόχο να γίνει τουριστικός προορισμός όλης της χρονιάς και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες
-Βελτίωση δρόμου προς Αυγό (9-10 km) και άμεσες ενέργειες για αύξηση της επισκεψιμότητας  στην  ιστορική  Μονή  Αυγού, του οικισμού  Πελεής και  της  γύρω περιοχής με ταυτόχρονη προώθηση  εναλλακτικών  μορφών  τουρισμού.
-Απόδοση του ανταποδοτικού τέλους από τις εταιρείες Α.Π.Ε. (Ανεμογεννήτριες, Φωτοβολταϊκά)  στις Τοπικές  Κοινότητες (Διδύμων-Λουκαϊτίου- Ράδου).
-Επαναλειτουργία κοινοτικού γραφείου με μόνιμο υπάλληλο.
-Επαναλειτουργία σφαγείων Διδύμων.
-Τακτική διεξαγωγή αναλύσεων στα νερά της περιοχής σε ανεξάρτητο φορέα.
-Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διδύμων. 
-Επισκευή και συντήρηση του κτιρίου Συγγρού όπου λειτουργεί το Λαογραφικό Κέντρο Διδύμων και αντικατάσταση κατεστραμμένου και επικίνδυνου στεγάστρου στον αύλιο χώρο ανατολικά και δημιουργία παιδικής χαράς.
-Βελτίωση υπαρχουσών αθλητικών υποδομών.  Μετατόπιση αποδυτηρίων του γηπέδου ποδοσφαίρου και κατασκευή κερκίδων σε όλο το μήκος της βόρειας πλευράς.
-Αγορά ή ενοικίαση αγροτεμάχιου στον κάμπο Διδύμων για την προστασία, μελέτη και αξιοποίηση της άγριας τουλίπας
-Παραχώρηση χώρου για τη στέγαση της ομάδας και των φορέων των Διδύμων.
-Αποκατάσταση εγκαταλελειμμένων λατομείων μαρμάρου στο Πλάτωμα.
-Ενίσχυση πολιτιστικών  και αθλητικών συλλόγων Διδύμων
-Προώθηση και συνδιοργάνωση με την Κοινότητα των τοπικών εορτών και εκδηλώσεων.
Η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες θεωρείται δεδομένη από πλευράς μας, αφού στην παράταξή μας δίνουμε βάση  και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οικοδόμηση βάσεων αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του δήμου και των πολιτών είναι κινητήρια δύναμη για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ο τόπος μας μπορεί να γυρίσει επιτέλους σελίδα.
Παρασκευή 10 Μαϊου 2019
Γραφείο Τύπου της ΝΕΔΥΠΕΡ