Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Παν. Μέξης : Απάντηση επί προσωπικού στον Ιωσήφ Γανώση

Απάντηση επί προσωπικού στον Ιωσήφ Γανώση

Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί Συνδημότες,
Θεωρώ υποχρέωσή μου να πάρω θέση, εφόσον ο «επικεφαλής», «καθοδηγητής» του συνδυασμού ΕΡΜΙΟΝΗ ΞΑΝΑ κ. Γανώσης Ιωσήφ, επικαλέστηκε το όνομά μου στην ομιλία του για την προεδρία της Κοινότητας Ερμιόνης.
Σαν ομάδα της παράταξης “Ερμιόνη δ’ εστί των ουκ ασήμων πόλεων”, σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη εμμένουμε στις θέσεις μας και δεν αναφερόμαστε σε ονόματα, ούτε μας ενδιαφέρουν παραταξιακές αντιπαλότητες.
Προβάλουμε το εμείς και όχι το εγώ. Στεκόμαστε στα προβλήματα του τόπου και όχι στις στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Παραμένουμε ίσος προς ίσων και λέμε όχι στις ίντριγκες και όχι στα αλισβερίσια πάνω ή κάτω από το τραπέζι για προσωπικό όφελος.
Στόχος μας είναι το «όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα», η συλλογικότητα, η σύμπνοια και η ενότητα.
Η διαστρέβλωση, το ψέμα, η αδιαφάνεια ανήκει σε άλλους που τα κάνουν εργαλεία όταν δεν έχουν να εκφράσουν πολιτικό λόγο. Σε εμάς δεν υπάρχουν αρχηγίες, δεν έχουμε ανάγκη επιβεβαίωσης για προεδριλίκια, δεν χειραφετούμε ούτε χειραγωγούμε με το έτσι θέλω συνυποψήφιούς μας. 
Επειδή με αναφέρατε ως επικεφαλής του άλλου συνδυασμού, εμείς δεν καταστρατηγούμε την νομοθεσία (Κλεισθένης), ούτε προτρέχουμε της ετυμηγορίας του Ερμιονίτικου Λαού.
Είμαστε ελεύθεροι στην κρίση του κυρίαρχου λαού της Ερμιόνης.
Όμως επειδή αναφέρθηκε σε εμένα προσωπικά, πρέπει να δώσω την απάντηση στον κ. Γανώση Ιωσήφ, για τα αμέτρητα εγώ του, καθώς και για τους οικογενειάρχες, επίσης για την προσφορά του στα κοινά, σε σχέση με το τι έκανε αυτός.
1. Ας ξεκολλήσεις πρώτα από όλα από την περίοδο της εκλογικής αναμέτρησης του 2006, όταν ήσουν υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιόνης και έχασες. Τυχαίο; Δεν νομίζω!! Αλλάξανε οι καιροί Ιωσήφ. Μάλλον έχεις ανάγκη την εδραίωσή, την επιβολή, την αυτοπροβολή και την αυτοανακήρυξη ως πρόεδρος Ερμιόνης. Ίσως σου έμεινε απωθημένο. Πάλι παραβιάζεις τη νομοθεσία. Σε ρωτώ, εάν έρθει πρώτος σε ψήφους άλλος συνυποψήφιός σου, δε θα αποδεχτείς την ετυμηγορία του Ερμιονίτικου Λαού;
2. Επικαλέστηκες την ανεξαρτητοποίησή μου, η οποία έγινε για πολιτικούς λόγους τους οποίους κατέθεσα δημόσια. Δεν παραιτήθηκα από Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης. Δεν πούλησα τους Ερμιονίτες και την Ερμιόνη. Τα αξιώματα εκπίπτουν αυτόματα με την ανεξαρτητοποίηση. Η συνεργασία με τον νυν Πρόεδρο συνεχίστηκε ομαλά, στάθηκα στο πλευρό του και ολοκληρώσαμε με αγωνία και προσπάθεια την εκδήλωση του Ιούδα, καθώς και την καθαριότητα του χωριού. Μαζί με τους εθελοντές που άμεσα ανταποκρίθηκαν βγήκε το αποτέλεσμα που όλοι είδαν, απόλαυσαν και χάρηκαν. Δεν περίμενα η ανεξαρτητοποίησή μου να ήταν το κρεσέντο της επιχειρηματολογία σου στην κεντρική σου ομιλία. Πολύ χάρηκαν με την ανεξαρτητοποίησή μου, διότι δεν έγιναν έργα στην Ερμιόνη, αντιθέτως εσύ έκλεινες το ματάκι στην παρούσα Δημοτική Αρχή, διότι είχες προσωπικό όφελος. Για όλα αυτά θα κριθούμε από τον κυρίαρχο Λαό.
3. Την προσφορά μου στον τόπο, την γνωρίζουν οι Ερμιονίτες και γι’ αυτό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, από οποιοδήποτε μετερίζι την επικροτούν και με κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις. Ας πούμε λοιπόν για την δική σου προσφορά και συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου μας.
Διερωτώμαι που;; Γιάλα – Γιάλα; Κλήδονα; Κάψιμο του Ιούδα; Εθελοντισμό; Κούλουμα; ΑΦΑΝΤΟΣ. Μάλλον όμως ήσουνα παρών με την γραβάτα σου στο κατάστημά σου να επωφελείσαι από όλα αυτά, λόγω της κοσμοσυρροής, ενώ αντιθέτως εμείς αγωνιούσαμε για την δημιουργία και την επιτυχία της κάθε εκδήλωσηςΒέβαια δεν θα ξεχάσω τις οικονομικές προσφορές που κατέθεσες για να καρπωθείς χρήματα για ίδιον όφελος μέσω του κέτερινγκ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που όλοι ξέρουμεΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ!!
4. Επαίρεσαι ότι σε τίμησαν πρώτο σε ψήφους σύμβουλο της Ερμιόνης. Δυστυχώς και πάλι ΕΧΑΣΕΣ. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Να σου θυμίσω λοιπόν ότι εσύ στην Ερμιόνη πήρες 293 σταυρούς, ενώ ο Δαμιανός Κουτούβαλης 307. Ας είναι όμως. Πες μου λοιπόν, εκεί που ήσουν στα κέντρα αποφάσεων , στα Δημοτικά Συμβούλια, από τις 138 ομόφωνες αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, ψηφισμένες και από τον δικό σας Κοινοτικό Σύμβουλο, ποιες υπερασπίστηκες; Ποιες προώθησες; Ποιες ενίσχυσες με το λόγο σου; Για ποιες χτύπησες το χέρι στο τραπέζι και έγινε δεκτό; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Μάλλον ξέχασα ότι λειτουργούσες κατά το δοκούν και ξεπερνώντας την παράταξή σου, ψήφιζες και στήριζες άλλων προτάσεις και αποφάσεις. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Γανώση Ιωσήφ, δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δε χωρούν. Να πατάς σε δύο βάρκες δε γίνεται. Ίσως το πάθημα δε σου έχει γίνει μάθημα.
5. Όσον αφορά τον άπλετο χρόνο που διαθέτεις για να ασχοληθείς, τώρα θα τον βρεις; Τώρα θα αφήσεις την επιχείρησή σου για να αλλάζεις λάμπες στις γειτονιές, να μαζεύεις τα σκουπίδια, τα κλαριά, να τρέχεις για τις γούβες, για τη συντήρηση, για τα έργα, για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και για κάθε πρόβλημα;
Έχεις ήδη διαλέξει τόσα χρόνια να υπηρετείς μόνο τα προσωπικά σου συμφέροντα και σήμερα τολμάς και ζητάς την ψήφο του Ερμιονίτικου Λαού, χωρίς να ντρέπεσαι!!

Έπεται και συνέχεια….

Φίλες και Φίλοι, Ερμιονίτισσα, Ερμιονίτη,
δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαμάχη, αλλά όταν με προκαλούν σηκώνω το γάντι. Δεν επιτρέπω να σπιλώνουν ονόματα υποψηφίων και να το αφήσω να πάει στο βρόντο.
Όλοι μας είμαστε οικογενειάρχες, τίμιοι, εθελοντές, βιοπαλαιστές και όλοι με ανιδιοτέλεια παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Άτομα της καθημερινότητας και της διπλανής σας πόρτας. Άνθρωποι με φιλότιμο που προστρέχουν όταν τους χρειάζεστε και όχι μόνο την περίοδο των εκλογών.
Αυτοί είμαστε οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Ερμιόνη δ’ εστί των ουκ ασήμων πόλεων”.
Ερμιονίτη, Ερμιονίτισσα,
συγνώμη εάν σε κούρασα, αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και εσύ θα αποφασίσεις.
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του Ερμιονίτικου Λαού. Όλοι γνωριζόμαστε και δεν έχουμε ανάγκη από ομιλίες, φανφάρες και έντυπα με ιλουστρασιόν χαρτί.
Η ομάδα μας προτάσσει την ενότητα, τη συνεργασία τον εθελοντισμό, τους χαμηλούς τόνους.
Ο συνδυασμός “Ερμιόνη δ’ εστί των ουκ ασήμων πόλεων” και όλοι μαζί σαν μια γροθιά έχουμε στόχο την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, την ΑΠΑΙΤΗΣΗ, την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, τη λύση πάγιων προβλημάτων.
Εμείς γι’ αυτά παλεύουμε, γι’ αυτά αγωνιζόμαστε.
Για την Ερμιόνη που λατρεύουμε,
Για την Ερμιόνη που θέλουμε,
Τα πάντα για την Ερμιόνη μας,
Για την Ερμιόνη της καρδιάς μας. 


Με Τιμή
Μέξης Παναγιώτης
Δημοτικός Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης