Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Κοιτάσματα της μνήμης, εκπομπές του ονείρου, της φαντασίας, της ελεγχόμενης συγκίνησης.

Μια φορά κι έναν καιρό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Ερμιόνης ( ΠΣΝΕ) «ΛΑΣΟΣ» ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, δύναμη προόδου, αξία ανεκτίμητη, ξεχυνόταν ένα κύμα πολιτισμού.
Ως μέλος του, ως μέλη του – νέοι παθιασμένοι με τη φλόγα στο νου και στην καρδιά-μέσα από τη συμμετοχή και δραστηριοποίησή μας αποκτήσαμε τη δική μας κουλτούρα, βιώματα, εμπειρίες και χαρές πρωτόγνωρες, αποτυπώσαμε τις συμπεριφορές μας.
Με τη συλλογιστική προσέγγιση των θεμάτων που προέκυπταν βασιζόμενοι πάντα στην παραδοχή διαφορετικών αντιλήψεων, προθέσεων, νοοτροπιών, ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών συμπεριφορών εργαστήκαμε αλληλεπιδρώντας για την πρόοδο και τη λειτουργία του κοινωνικού μας συστήματος.



Η δράση μας είχε ποιότητα και αισθητική πολιτικού λόγου και πολιτιστικού έργου. Έτσι αποτυπώθηκαν οι συμπεριφορές μας. Παλέψαμε στις μέρες μας με παγιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές του τρόπου λειτουργίας του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος.

Στην καθημερινή μας επικοινωνίας και δραστηριότητας σε όλα τα επίπεδα ανακαλύπταμε τη γλυκύτητα της επαφής, το ζείδωρο των συζητήσεων, τους προβληματισμούς για την κοινωνία, την πόλη, το μέλλον μας, κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και παρά τις αντιθέσεις μας συνυπήρχαμε και εργαστήκαμε για πάρα πολλά χρόνια αφήνοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.
Και με το τέλος κάθε μας εκδήλωσης ξέραμε να το χαιρόμαστε και να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα.
Η ζωή μας είναι γεμάτη από ίχνη κι εμείς τ’ αφήσαμε.
Παραθέτω δύο φωτογραφίες. 1.Από το φεστιβάλ χορού ρώσικων μπαλέτων με τη συμμετοχή 150 χορευτών-χορευτριών στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης και
2. στην ταβέρνα του Μενεξή μετά από τις πασχαλινές μας εκδηλώσεις.
Φωτογραφίες: Κοιτάσματα της μνήμης, εκπομπές του ονείρου, της φαντασίας, της ελεγχόμενης συγκίνησης.
 

Βιβή Σκούρτη