Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Χρήστος Μπαλαμπάνης δελτίο τύπου

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες 
Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας με ομόφωνη απόφαση του με εξέλεξε Πρόεδρο. 
Είναι τιμή για εμένα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την εκλογή μου στο αξίωμα του  Προέδρου.
Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, γεμάτος ευθύνες και υποχρεώσεις.
Δηλώνω έτοιμος να ανταποκριθώ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα μου, πάντα με την δική σας βοήθεια για το καλό του τόπου μας.
Η ομόφωνη απόφαση στην εκλογή του Προέδρου και οι σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις για τις άλλες δύο θέσεις, του αντιπροέδρου και του γραμματέα, στέλνουν το μήνυμα της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και ενός κοινού οράματος, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
Πυξίδα της πολιτικής μας πρέπει να είναι, η λειτουργία ενός σύγχρονου μηχανισμού στον Δήμο μας που θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και όχι ως τροχοπέδη για την πρόοδο της κοινωνίας και του τόπου μας.
Όλοι μαζί παραγωγικά θα πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής που μόλις τώρα ανέλαβε, για μια Ερμιονίδα όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε, όπως ακριβώς την θέλουμε για τους κατοίκους, τους επισκέπτες, για τα παιδιά μας.
Αφήνοντας πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις υπήρξαν κατά το παρελθόν, έχοντας ως στόχο να πετύχουμε όλοι μαζί, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των δημοτών, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, την βελτίωση του αγροτικού τομέα  της αλιείας και του τουρισμού, την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, την υποστήριξη των φορέων και των επαγγελματιών, την καθημερινότητα, τον εθελοντισμό και την συμμετοχή των δημοτών, έτσι ώστε να βάλουμε την Ερμιονίδα στην θέση που πραγματικά της αξίζει.
Όσοι δεν το καταλάβουν ή δεν θέλουν να το καταλάβουν, παραμένοντας στις παλιές τακτικές ας μείνουν στο περιθώριο για να μην είναι εμπόδιο στην προσπάθεια για την ευημερία και το μέλλον της Ερμιονίδας.
Οι δημότες μας επέλεξαν να πάμε τον τόπο μας μπροστά και όχι να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες ή εγωισμούς. Με βάση την ψήφο των δημοτών ο καθένας προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του για τον τόπο μας. Ο Δήμος ανήκει στους δημότες, δεν είναι περιουσία κανενός, εμείς απλά τους εκπροσωπούμε.
Καλή επιτυχία στο έργο σας κύριε Δήμαρχε, καλή επιτυχία και στο δικό μας έργο κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη για τον τόπο μας.

                                                    Χρήστος Μπαλαμπάνης
                                          Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου