Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Αίτημα ενίσχυσης Α.Τ. Ερμιονίδας λόγω φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ της Ελληνικής
Αστυνομίας,
Με αφορμή το θέμα των προσφύγων, που καταφθάνουν στον ελλαδικό χώρο αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο, σας γνωρίζω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αναγνωρίζει μεν και συμμερίζεται την εξαιρετικά δυσχερή θέση, στην οποία αυτοί οι άνθρωποι έχουν περιέλθει, πλην όμως δε δύναται να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες τους, αν και εφόσον χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, τίθεται υπόψη σας το εξής καίριο ζήτημα:
Είμαστε μία περιοχή με αλματώδη τουριστική ανάπτυξη, με την εμφάνιση νέων ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου, με την ύπαρξη εξοχικών κατοικιών σημαντικών πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Πέραν αυτών, τα  τελευταία τέσσερα χρόνια σε ξενοδοχειακή μονάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας φιλοξενούνται 450 πρόσφυγες, υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Δυστυχώς, χωρίς καμία μέριμνα και χωρίς εκπόνηση σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής, νοσοκομειακής περίθαλψης κλπ., δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο όλων.
Βάσει των ανωτέρω, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν είναι, όπως προαναφέρθηκε, σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες προστασίας των προσφύγων που εισρέουν σ' αυτόν.
Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με αστυνομικό προσωπικό. Ζητάμε ίση μεταχείριση με όλες τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες. Ζητάμε άμεση ενίσχυση με επαρκή αριθμό αστυνομικών, του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Με τιμή
Δήμαρχος Ερμιονίδας
Ιωάννης  Γεωργόπουλος