Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

O Δήμος Ερμιονίδας στη 35η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia"


Δυναμική η παρουσία του Δήμου Ερμιονίδας στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2019 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμος Ερμιονίδας φιλοξενήθηκε στο θεματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου αποτέλεσε κόμβο συνάντησης φορέων και ιδιωτών του Τουρισμού με μοναδικό στόχο να προβληθεί τουριστικά ο τόπος μας. Το επαγγελματικό κοινό και οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν την δυνατότητα να γευθούν παραδοσιακά προϊόντα  και συνταγές της Ερμιονίδας σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με ''άρωμα'' ελιάς, ροδιού και χαρουπιού. Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου μας και δήλωσε γοητευμένος από τον τόπο μας, καθώς με νοσταλγία μας εκμυστηρεύθηκε πως είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την περιοχή, καθώς τα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας τα περνούσε στο Σαλάντι.
 Τον Δήμο Ερμιονίδας  εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Αριστείδης Μπίμπας, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, κα Λούμη Αγγελική και ο κ. Ιωάννης Ρόζος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων, o Δήμαρχος  συμμετείχε σε μία πολύ σημαντική συζήτηση για τις συνδυασμένες δράσεις ανάπτυξης του τουρισμού, του πολιτισμού και των 200 χρόνων της Επανάστασης το 2021 με επίκεντρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΘ HELEXPO και του κ. Παρασκευά Παρασκευόπουλου.
Στην τοποθέτησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για εξωστρέφεια, συνέργειες και συνεργασίες γιατί ενωμένοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου μπορούν να καταφέρουν πολλά.
Παράλληλα, η κα Λούμη πραγματοποίησε  συναντήσεις με επαγγελματίες του Τουρισμού Hosted Buyers από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι αποτελούν τον καταλύτη, χάρη στον οποίο ο Δήμος μας μπορεί να προβάλει και να προωθήσει το τουριστικό προϊόν σε διεθνείς αγορές.
Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε θερμά την κα Άννα Καλογεροπούλου, εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον κ. Κων/νο Ψυχάρη, διευθυντή του Τμήματος Τουρισμού και Εμπορίου της Περιφέρειας, για την άψογη συνεργασία .
Συμπερασματικά, απαιτείται μακρύς και δύσκολος αγώνας, ώστε ο Δήμος Ερμιονίδας να φτάσει τουριστικά στα επιθυμητά επίπεδα που του αρμόζουν, αν αναλογιστεί κανείς το φυσικό κάλλος της περιοχής μας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος μας. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού δεσμεύονται να δημιουργήσουν υποδομές με σκοπό την τουριστική προβολή του Δήμου μας.

Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας