Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική:Έχεις ακούσει ποτέ την έκφραση ''ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ'' ;



Το πρόβλημα των απορριμμάτων από περιβαλλοντικό, το έχεις μετατρέψει σε πολιτικό παιχνίδι. Είναι πλέον φανερό ότι, για τους δικούς σου πολιτικούς λόγους, παρακωλύεις την όποια προσπάθεια μεταφόρτωσης των απορριμμάτων  και αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις σου.
Οι κάτοικοι του ευλογημένου αυτού τόπου στο παρελθόν  σε ''αγκάλιασαν'' τόσο επαγγελματικά όσο και πολιτικά και σε εξέλεξαν για δύο φορές Δήμαρχο.
Έτσι τους ευχαριστείς;
Όταν όμως οι δημότες της Ερμιονίδας τόλμησαν να εκλέξουν κάποιον άλλο Δήμαρχο και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, αντί να το αποδεχτείς και να βοηθήσεις όπου χρειάζεται, φέρεσαι αλλόκοτα. 
Γιατί; Εκδικείσαι ;
Ισχυρίζεσαι ότι δημιούργησες το σύστημα  Διαλογής στην πηγή.
 Ποιους κοροϊδεύεις;
Επί  πέντε χρόνια ο Δήμος μετέφερε στο Ιδιωτικό Πράσινο σημείο σύμμεικτα απορρίμματα και τα απορριμματοφόρα έκαναν ταυτόχρονη αποκομιδή του καφέ, του πράσινου και του μπλε κάδου και όχι αυστηρώς προδιαλεγμένα, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την αδειοδότησή του. Άρα  η κάθε προσπάθεια των δημοτών για προδιαλογή στην πηγή πήγαινε στον βρόντο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε συνεχή ενημέρωση των για την διαλογή στην πηγή, αφίσες και φυλλάδια ενημέρωσης καθ όλη την διάρκεια του.
 Την έκανες;
Μόνο τον πρώτο χρόνο ο κ. Δημαράκης Γιάννης και εγώ επισκεφθήκαμε τα σχολεία του Δήμου ενημερώνοντας , μαθητές και καθηγητές, για τη συγκεκριμένη δράση καθώς και για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων. 
Προχώρησες σε τέσσερις απευθείας αναθέσεις αποκομιδής των χύδην σκουπιδιών σε εργολάβους οι οποίοι δεν είχαν την κατάλληλη άδεια. Προχώρησε κανένας Αιρετός  σε  προσφυγή κατά της απόφασης ή έκανε κανένας καταγγελία ; 
ΟΧΙ.
Από την 1/9/2014 ως 23/10/2014 όταν εξελέγεις Δήμαρχος Ερμιονίδας και πριν το ιδιωτικό Πράσινο Σημείο πάρει την πρώτη άδεια λειτουργίας, που μεταφόρτωνες τα απορρίμματα; 
Μήπως τα μεταφόρτωνες σε κτήμα ιδιώτη στο Κοκκινάρι και τα μετέφερες σε άλλο Νομό; Μίλησε τότε κανένας Αιρετός;  
OXI.
Είχες την πραγματική συναίνεση όλων μας.
Ισχυρίζεσαι ότι η σημερινή Δημοτική αρχή άφησε 100 μέρες τα σκουπίδια σε πολλά σημεία χύδην. Μήπως γιατί ΕΣΥ έκανες προσφυγή κατά  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας ανάθεση της περισυλλογής των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο προκειμένου να ΜΗΝ μαζευτούν οι σωροί σκουπιδιών που μας άφησες ''φέυγοντας'';
Επί πέντε μας άφησες όμηρους του ΕΝΟΣ εργολάβου χωρίς να εξασφαλίσεις την άδεια για την λειτουργία  Δημοτικού  Πράσινου Σημείου. Επί πέντε χρόνια έπαιρνες ομόφωνες αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια  για το θέμα αυτό. 
Ξέρεις γιατί;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος δεν έπαιξε ποτέ πολιτικά παιχνίδια  με το θέμα των σκουπιδιών και την υγεία των Δημοτών.
Και έρχεσαι ΕΣΥ μετά από όλα αυτά, στις 30/11/2019 και καταγγέλλεις στην  αστυνομία ,τις κινήσεις της νέας Δημοτικής Αρχής  και την προσπάθεια της να καθαρίσει τον τόπο αυτό, γιατί δήθεν δεν σου άρεσε ο χώρος μεταφόρτωσης σκεπτόμενος την υγεία των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου. Και εδώ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και μια μεγάλη ''κατηφόρα'' για την Ερμιονίδα. Εχθές το μεσημέρι, και ενώ ο Δήμαρχος επέλεξε έναν άλλο χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων αφού ο προηγούμενος δεν σου έκανε, και τα σκουπίδια θα άρχιζαν τα ''φεύγουν'' για αδειοδοτημένο χώρο σε άλλο Νομό, ξαναεμφανίζεσαι με το κινητό σου και τραβάς βίντεο και φωτογραφίες την όλη διαδικασία.
Φυσικά όμως, δεν έκανες εσύ την καταγγελία. Εσύ ήσουν ο cameraman σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία οι υπάλληλοι του Δήμου.
 Γιατί;
Ποιος λογικός άνθρωπος εν έτη 2019 που υπάρχουν τόσα προβλήματα ''τρέχει'' πίσω από τα απορριμματοφόρα να τραβάει βίντεο;
Τι προσπαθείς να πετύχεις;
Μια καταγγελία που εμποδίζει την αποκομιδή των σκουπιδιών από όπου και αν προέρχεται , για μένα είναι προδοσία απέναντι στους Δημότες.
Άκου λοιπόν για να τελειώνουμε. Τα σκουπίδια θα μαζευτούν είτε το θέλεις είτε όχι.
Θα μαζευτούν γιατί το θέλουν όλοι οι Δημότες που πασχίζουν καθημερινά ώστε πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και περιμένουν τα ανταποδοτικά και αδιαφορούν πλήρως για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη τους.
Θα μαζευτούν γιατί το θέλει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα μαζευτούν γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να τον υπηρετούμε και όχι για να τον πολεμάμε.
Θα μαζευτούν γιατί οι Δημότες της Ερμιονίδας όταν κινδυνεύουν γίνονται μία γροθιά.
Θα μαζευτούν γιατί τα παιδιά μας δικαιούνται να αναπνέουν καθαρό αέρα.
Θα μαζευτούν γιατί θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα σαν άνθρωποι και ΕΣΥ μας έχεις χαλάσει την διάθεση.
Έχεις ακούσει ποτέ την έκφραση ''ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ'' ;
Κλείνοντας θα ήθελα να σου ευχηθώ το Άγιο Πνεύμα των ημερών να γαληνέψει την ψυχή σου. Κάποτε σου είχα επισημάνει πως σημασία έχει ο άνθρωπος και όχι ο πολιτικός.
Καλά Χριστούγεννα.


 Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Δημοτική Σύμβουλος Δήμ