Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες και 9 κλοπές στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας


Πηγή

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (27.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών. 


Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες την 26.3.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο (2) ημεδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα. Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, ανωτέρω δράστες εξακριβώθηκε ότι την 11.4.2019 και την 19.3.2020, αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέρρηξαν οικίες ημεδαπών και με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και εργαλεία.

Επιπρόσθετα, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.10.2019 έως και την 16.3.2020, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν, συνολικά, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε περίπτερα. Από τις παραπάνω οικίες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα) και εργαλεία.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -61.000- ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν:

· -2- οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων

· -6- μαχαίρια,

· -1- όπλο εκτόξευσης κροτίδων,

· -1- περίστροφο, τύπου ρέπλικα

· -1- πιστόλι, τύπου ρέπλικα,

· -5- αμπούλες αερίου εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων,

· το χρηματικό ποσό -720- ευρώ

· πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων,

· κοσμήματα, καθώς και

· κιάλια παρακολούθησης και μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.