Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Λες να κολλήσω από τις συσκευασίες?

ΠΙΘΑΝΑ. 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
2-3 ημέρες παραμονή του ιού σε πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι.
Τουλάχιστον 24 ώρες σε χαρτόνι.
4 ώρες σε χάλκινα αντικείμενα.
(πολλές μελέτες για το θέμα "τρέχουν" αυτή τη στιγμή)
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ειδικά για τις ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
αλλά και φακέλλους αλληλογραφίας 
ή πακέτα που λαμβάνουμε στο σπίτι.


1) Πλύσιμο των συσκευασιών με νερό και σαπούνι, μετά πλένουμε χέρια, ξεπακετάρουμε και αποθηκεύουμε τα προϊόντα.

2) Απολυμαίνουμε τις συσκευασίες με οινόπνευμα και μετά ξεπακετάρουμε. 

3) Τοποθετούμε τα προϊόντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, ακόμη καλύτερα στη βεράντα, όπου η επίδραση του αέρα και των ηλιακών ακτίνων βοηθούν στην ταχύτερη αδρανοποίηση των σωματιδίων του ιού. 
Τα αφήνουμε εκεί για 3 μέρες και μετά ξεπακετάρουμε.
Όποια λύση ταιριάζει στο κάθε υλικό, εννοείται.


Προσθέτω εδώ ότι καλό είναι να κάνουμε τις αγορές μας σε τρόφιμα από επιχειρήσεις που βλέπουμε ότι τηρούν κανόνες ασφαλείας και γενικά εμπιστευόμαστε για την καθαριότητά τους.


ΠΗΓΕΣ: 
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, 
National Institute for Health, 
Food Packaging forum

Παρακαλώ όποιος θέλει ας διαδώσει τις οδηγίες
Έφη Λαμπρινίδου, Ιατρός Βιοπαθολόγος

Κοινοποίηση Έλλη Βασιλάκη