Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ



  Στα πλαίσια του Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου Κρανιδίου διεξήχθη την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Ερμιονίδας που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή ποδηλατών από την Ερμιονίδα αλλά και από άλλες περιοχές της Αργολίδας.
  Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στις 9:30 στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου. Τα παιδιά αγόρια – κορίτσια οδηγήθηκαν στην ευθεία του δρόμου εισόδου στο Κρανίδι (Βενζινάδικο Ξυφτέρη).
   Η εκκίνηση δόθηκε πρώτα για τα παιδιά, η συμμετοχή των οποίων φέτος ήταν μεγαλύτερη.(περίπου 70 αγόρια κορίτσια). Ο Τερματισμός έγινε στην Κοιλάδα.(εγκαταστάσεις Ναυταθλητικού Ομίλου).
Προπορεύονταν και έκλειναν την διαδρομή αυτοκίνητα του Δήμου και αυτοκίνητα της Τροχαίας Αργολίδας.

  Πρώτος από τα αγόρια τερμάτισε ο Βλαχόπουλος Παναγιώτης και από τα κορίτσια η Τζάθα Σοφία.

  Στους νικητές απονεμήθηκακε από ένα ποδήλατο προσφορά της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και του καταστήματος HOBYLAND.
  Τις απονομές έκαναν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Πιτσάς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κοιλάδας κ. Αντώνιος Αλεξανδρής ενώ παρών ήταν ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Φλωρής. Ο υπεύθυνος κ. Χρήστος Σκορδής ανήγγειλε τους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας ή δε Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου των Νέων του Δήμου Κρανιδίου, κα Δήμητρα Κορδώνη έδωσε αναμνηστικό έπαινο σε όλους τους συμμετέχοντες. Σημαντική ήταν η παρουσία των γονέων των αθλητών.
  Στις 10 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση για τους περίπου 80 ποδηλάτες της μεγάλης διαδρομής από την Κάτω Πλατεία. Παρόν στην εκκίνηση ήταν και ο Δημήτρης Σίδερης υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές. Οι ποδηλάτες πέρασαν μέσα από την Ερμιόνη συνέχισαν στην Πετροθάλασσα, Τζέμι και τερμάτισαν στο Πορτοχέλι μπροστά από το Λιμενικό Ταμείο στην Παραλία. Παρών ήταν ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής.
   Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες, η διαδρομή καταπληκτική μέσα σε πράσινη βλάστηση και με θέα την θάλασσα.
  Προπορεύθηκε αυτοκίνητο με επικεφαλής τον Γυμναστή Γιάννη Σκορδή ενώ την διαδρομή έκλεινε αυτοκίνητο του Δήμου.
  Στην διαδρομή υπήρχε κάλυψη τροχαίας και σήμανση. Νικητές αναδείχτηκαν:στους άνδρες ο Φώτης Βαμβακάς και στις γυναίκες η Μαρία Καρρά. Τους απονεμήθηκαν από ένα ποδήλατο προσφορά της εταιρίας Mindcompass και Λούζης ΕΠΕ. Την απονομή έκανε ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου κ. Χρήστος Σκορδής. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κρανιδίου κα Μπρούστα Αιμιλία και η Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού κα Στρίγκου Άννα.
Σε όλους τους ποδηλάτες δόθηκε Αναμνηστικός Έπαινος από την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου των Νέων κα Δήμητρα Κορδώνη. Στις διαδρομές υπήρχαν σταθμοί με γυμναστές και φυσιοθεραπευτή που προσέφεραν νερό στους Ποδηλάτες. Υπήρχε ιατρική κάλυψη. Όλοι οι ποδηλάτες έφεραν διακριτικά προσφορά της Εταιρίας real estate KALYPSIS - LYMPEROPOULOS.
   Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή και συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωση, της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο του Ναυπλίου όσο και του Α.Τ. Κρανιδίου που λειτούργησε κάτω από τις οδηγίες του Υποδιοικητή του Α.Τ. Κρανιδίου κου Νίκου Νικολάου επίσης και των Λιμενικών Αρχών Πορτοχελίου, Ερμιόνης και Κοιλάδας οι οποίοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα
   Όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον υπεύθυνο Αθλητισμού του Δήμου κ. Χρήστο Σκορδή τόσο για την όμορφη διαδρομή, όσο και για την άψογη διοργάνωση.
   Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε του χορηγούς της Οργάνωσης. MINDCOMPASS, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, ΜΕΛΑΝΙ & ΧΑΡΤΙ, ΛΟΥΖΗΣ ΕΠΕ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΙ HOBYLAND, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας DR T.V., 102.3 ΑΛΦΑ ΙΣΗΜΕΡΙΑ και ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ 101FM.
Το ραντεβού κλείστηκε για το Σεπτέμβριο του 2010 για τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Ερμιονίδας υποσχόμενοι εκπλήξεις για τους νικητές που θα είναι πλέον περισσότεροι ανά κατηγορίες και αριθμό.