Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Έκθεση έργων τέχνης από το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Έκθεση έργων τέχνης αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων(αίθουσες "Γ. Ιακωβίδης" και "Ν. Γύζης", Ακαδημίας 50). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έργα θα διατεθούν σε προσιτές τιμές. Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για το πρόγραμμα του ΚΕΠΑΔ για την προστασία θυμάτων βίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.
Μεταξύ των 80 έργων ζωγραφικής είναι και των Αγγελίδου, Αδαμάκη, Ανδρεαδάκη, Αντωναρόπουλου, Βέργη, Βερούκα, Ηλιοπούλου, Καλογεροπούλου, Καρά, Κόττη, Κτιστοπούλου, Λάμπερτ, Λασηθιωτάκη, Μαδένη, Μακρουλάκη, Μιγάδη, Μιχαλιτσιάνου, Μπότσογλου, Παλλαντζά, Παντελιά, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Παπανικολάου, Ραζή, Ρήνα, Σάμιου, Χάρου, και των 20 χαρακτικών και γλυπτών των Βασιλείου, Γέρου, Γκόνου, Μόραλη, Μυταρά, Σαρακατσιάνου, Σόρογκα, Τέτση, Φασιανού, Ψυχοπαίδη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης  πραγματοποιηθηκαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 28 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι από 9:00-13:00 και από 17:00-21:00, (εκτός από Δευτέρα και απόγευμα Κυριακής).
ΑΝΑ ΜΠΑ