Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Το πρώτο βήμα έγινε.

  Ομόφωνα ψηφίσθηκε χθες, η πρόταση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιόνης, σαν <<Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης>>, ως μοναδική λύση για τα απορρίμματά μας την ανακύκλωση.

  Ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση που πάρθηκε μετά από το αδιέξοδο και την πίεση της πυρκαγιάς και που αν και δεν την πιστεύουμε ουσιαστικά όλοι πρέπει να την υποστηρίξουμε σαν μοναδική λύση .
  Βοήθησε πολύ η συνάντησή μας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Γιάννη Μανιάτη.
  Το δεύτερο βήμα δεν πρέπει να το αφήσουμε να μείνει μετέωρο..
   Θέλει δουλειά τώρα και συντονισμένες προσπάθειες για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί μπορεί να πάρθηκε μια απόφαση απ όλους, όμως υπάρχουν κι άλλες που έχουν παρθεί στο παρελθόν και έχουν μείνει στα χαρτιά ή έχουν ακυρωθεί από μια νέα .
  Θα μας πάρει χρόνο να πετύχουμε την ένταξή μας σε πρόγραμμα ανακύκλωσης και μέχρι τότε πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα που παράγουμε καθημερινά και την διαφύλαξη της υπάρχουσας χωματερής από μια νέα φωτιά.
   Θα πρέπει να γίνουν κι άλλες συναντήσεις να κατατεθούν προτάσεις..
   Ήρθε αρκετός κόσμος, δεν είχαμε ξαναδεί τόσο σε Δημοτικό Συμβούλιο και βοήθησε να μην περάσει όλη αυτή η καταστροφή στα σιωπηλά.
  Πολλά νέα παιδιά..
  Θα μπορούσαν να έχουν έρθει και άλλοι και να είχαν μείνει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης ..
   Ευθύνες.
   Τις ευθύνες για τον καρκινογόνο καπνό που αναπνεύσαμε τις αφήσαμε να αποδοθούν από τους ειδικούς..
  Μίλησαν αρκετοί συμπολίτες μας και είπαν πολλά και καλά.
  Ευχαριστούμε τον κ. Στέλιο Σταματάκη, πρόεδρο της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ», και τον κ. Μάκη Κατσαΐτη, που ήρθαν να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους.

                          Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ