Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Μπιλιάρδο: Ο Κασιδόκωστας παγκόσμιος πρωταθλητής στο τρίσποντο


  Ο Φίλιππος Κασιδόκωστας είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής του επαγγελματικού μπιλιάρδου, στο γαλλικό στυλ (τρίσποντο).
  Ο 26χρονος Έλληνας διεκδίκησε τον συγκεκριμένο τίτλο ανάμεσα σε 30 αθλητές που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λωζάνη. Μάλιστα, ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στην πορεία του μέχρι την κατάκτηση του τίτλου κατάφερε να βγάλει νοκ-άουτ μεγάλα ονόματα όπως τον Βέλγο Eddie Merckx (δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή) αλλά και τον «θρύλο» του αθλήματος, τον Σουηδό Βlomdahl, ο οποίος έχει κατακτήσει πάνω από δέκα φορές τον συγκεκριμένο τίτλο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής καταφέρνει να κατακτήσει παγκόσμια πρωτιά στο μπιλιάρδο σε επίπεδο ανδρών.


Ο Κασιδόκωστας, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον είχε πεισμώσει το γεγονός ότι είχε φτάσει δύο φορές στον τελικό αλλά ποτέ του δεν κατάφερε να κερδίσει, ενώ η ανταμοιβή του για αυτή του τη διάκριση, είναι το άκουσμα του εθνικού ύμνου σε συνδυασμό με την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

«Από το μυαλό μου περνούσε η ιδέα ότι ίσως κάποια στιγμή να αναδειχθώ πρωταθλητής στο τρίσποντο γαλλικό μπιλιάρδο. Αλλά δεν περίμενα να τα καταφέρω σε τόσο μικρή ηλικία! Η σκέψη οτι μετρούσα ήδη δύο ήττες σε προηγούμενους μεγάλους τελικούς, πως είχα χάσει εύκολα ισάριθμες ευκαιρίες να φτάσω στον κορυφαίο τίτλο με πείσμωνε. Έλεγα επιτέλους ότι έπρεπε να νικήσω…», δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Νέα» ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε: «Το πιο έντονο συναίσθημα πάνω στο βάθρο είναι την ώρα που ακούς τον εθνικό ύμνο. Ενώ ανεβαίνει η γαλανόλευκη, να βλέπεις τον εαυτό σου ψηλότερα από τους άλλους, τόσο σπουδαίους αθλητές που στέκονται δίπλα σου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή σου. Προσωπικά δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ, δάκρυσα από συγκίνηση».

ana mpa