Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρανιδίου, στα Δίδυμα.

 Πήγαμε χθες στα Δίδυμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε εκεί για τον δεματοποιητή, την «δεματοποιημένη βλακεία» όπως είπε και ο κος Γκάτσος, μετά από ανάλογη πρόταση της ΠΑ.ΠΟ.ΕΡ .
 Βροχή και κόσμος πολύς,  δεν μας χώραγε το δημοτικό σχολείο.
 Διδυμιώτες και Φουρνιώτες που δικαίως αρνούνται να έχουν αυτό, που κανείς τους δεν ξέρει τι, τον δεματοποιητή δηλαδή και τα σκουπίδια όλων μας τυλιγμένα σε σελοφάν, πάνω από τα κεφάλια τους.
  Είχαν προσκαλέσει εκτός από κανάλια, κάμερες, φωτογράφους (πολύ οργανωμένα)  και τον κο Τσακαλιάρη, δήμαρχο Ασκληπιείου, τον μόνο που κατάφερε με τον γνωστό Ελληνικό τρόπο, όπως ειλικρινώς παραδέχτηκε, να έχει ανακύκλωση στον Δήμο του, ο γνωστός του γνωστού δηλαδή και η πίεση της πίεσης.
 Ήρθε να βοηθήσει με τις γνώσεις του και δέχθηκε τις περισσότερες ερωτήσεις για τα πώς και τα γιατί εδώ... κλπ, σαν να έφερε αυτός τον δεματοποιητή.
 Ο κος Σφυρής, Δήμαρχος Κρανιδίου, προσπάθησε να εξηγήσει  πως αναγκάστηκε κάτω από την πίεση, στο να βρεθεί λύση για τις καιόμενες χωματερές και τα επακόλουθά τους , στα πρόστιμα από  την Ε.Ε. και μετά από πρόταση , του προηγούμενου Περιφερειάρχη και δέχθηκε αυτή την λύση.
 Πολύ παίδεμα .. Έχουμε απλά όλοι μας γίνει, κομμάτι μιας διαδικασίας..
 Μιας διαδικασίας που πρέπει να εξελιχθεί για να φτάσουμε κι εμείς βήμα βήμα όπως όλα τα σοβαρά με το περιβάλλον κράτη στην Ευρώπη και όχι μόνο, στη λύση για τα απορρίμματα μας, που είναι μία, η ανακύκλωση.
 Έχουμε εμπλακεί όλοι και οι Δήμαρχοι, για να μην κατηγορούμε μόνο, με τα σκουπίδια μας που για χρόνια ήταν μόλυνση τώρα έγιναν λεφτά για τις εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται και που πρέπει πάλι κάποιοι ειδικοί να αποφασίσουν με ποιούς θα τα συνδιαχειριστούμε και ποιοί θα βγάλουν απο τα σκουπίδια μας κέρδος..
Η περιβαλλοντική συνείδηση έπεται..

Υπομονή!!
Αποφάσισαν τελικά και στα Δίδυμα για λύση την ανακύκλωση, έχει προηγηθεί η Ερμιόνη.

Για περισσότερα στην ΠΑ.ΠΟ.ΕΡ.