Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

KOΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης με την 68/2010 απόφαση του στις 23-3-2010 αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, που σημαίνει ανακύκλωση οργανικών υλικών. Έτσι ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε, έρχεται να εφαρμόσει το παραπάνω πρόγραμμα δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε δημότη μας να συμμετέχει με μόνη προϋπόθεση να διαθέτει λίγα τ.μ. κήπο. Πιστεύω μας είναι ότι μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και κυρίως να αποδείξουμε έμπρακτα πως μπορεί ο καθένας από `μας να αποτελέσει λύση του προβλήματος της διάθεσης των απορριμμάτων κι όχι κύριος υπαίτιος του, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
 Ο δήμος θα προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο δημότη δωρεάν ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει τον κάδο κομποστοποίησης 330 λίτρων, που θα συνοδεύεται από ένα κάδο με καπάκι για την καθημερινή περισυλλογή των οικιακών οργανικών υπολειμμάτων, κιβώτιο ή μπουκάλι, που θα περιέχει μικροοργανισμούς και ένζυμα που είναι απαραίτητα για τη ζύμωση, καθώς και 12σέλιδο τετράχρωμο βιβλιαράκι, με τις σχετικές οδηγίες.


 Όποιος δημότης ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοστοποίησης του Δήμου μας, μπορεί να καταθέσει την αίτησή του στο Δήμο Ερμιόνης και με σειρά προτεραιότητας (ανάλογα με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης) να προμηθευτεί το παραπάνω πακέτο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη δημοτική υπάλληλο κ. Τούλα Πασχαλίδου και στο τηλέφωνο 2754360217 ή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιόνης στην διεύθυνση www.ermioni.gov.gr