Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Αποκατάσταση 70 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο

Ανοιξε ο δρόμος για την για την οριστική αποκατάσταση εβδομήντα Χ.Α.Δ.Α. (χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) στη περιφέρεια Πελοποννήσου, μετα την δημοσίευση της πρόσκλησης «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Πελοποννήσου» απο τον περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη.

  Ο προϋπολογισμός φθάνει τα 4.605.000 ευρώ και με την πρόσκληση καλούνται οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Πελοποννήσου να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των χωματερών που βρίσκονται στην περιοχή τους.
  Με αυτόν τον τρόπο η περιφέρεια Πελοποννήσου ευελπιστεί να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά 70 περίπου ανενεργοί ΧΑΔΑ και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων να δρομολογηθεί η αποκατάσταση και εκείνων, που είναι ακόμη σε λειτουργία.
   Ο κ. Χατζημιχάλης, δήλωσε σχετικά ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και με την ευθύνη της Περιφέρειας, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα αρχίσει και η διαδικασία εκπόνησης μελετών για τους υπόλοιπους ΧΑΔΑ που είναι ακόμη σε λειτουργία.

Για να δούμε..