Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ερμιόνη. Η κρίση του τουρισμού στην πόρτα μας

  Η παγκόσμια κρίση αλλά και της Ελλάδας ειδικότερα έπληξαν σοβαρά τον ελληνικό τουρισµό. Η φετινή σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη.
 Στην περιοχή της Ερμιόνης που ξέρουμε καλύτερα, πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τους επισκέπτες  για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
  Πάνω στον τουρισµό και στα επαγγέλματα που συνεπάγονται, πολλοί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους.
Δυστυχώς, βλέπουμε ότι τα πράγµατα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Εδώ και χρόνια η τουριστική περίοδος έχει περιοριστεί δυστυχώς µόνο στους τρεις µήνες !.. Οι παλιές καλές εποχές που όλοι ξέραµε πάνε ..
Οικογένειες που ζουν σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισµό στην περιοχή μας, βρίσκονται σε απόγνωση.
 Καθηµερινά έρχονται πληροφορίες για ακυρώσεις στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία και δεν µπορεί κανένας να πει µε βεβαιότητα πώς θα διαµορφωθεί τελικά το φετινό καλοκαίρι. Ανησυχούν οι εποχικοί εργαζόμενοι αν θα καταφέρουν να μαζέψουν τα ένσημα που χρειάζοναι για το ταμείο ανεργίας, αν τελικά διασωθεί από την λαίλαπα που έχει έρθει στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά.
 Το µέλλον διαγράφεται αβέβαιο.
 Και μέσα σ αυτό το κακό θα πρέπει να δεχθούν ότι σε μεγάλη μονάδα της περιοχής, που απασχολεί περίπου 160 εργαζόμενους, καλύπτεται το 70% του προσωπικού με Ρουμάνους , οι οποίοι έρχονται με εταιρεία παροχής υπηρεσιών που εδρεύει στην Ιταλία  Εκεί πληρώνονται και πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και απασχολούνται εδώ με καθ όλα νόμιμη διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι ‘Έλληνες της περιοχής απλά περιμένουν ποια θέση θα περισσέψει και γι αυτούς .
Απροστάτευτοι.

ΕΝ.ΠΟ.ΕΡΜΙΟΝΗΣ