Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΕΙΔΗΣΗ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ)

Της Έλλης Βασιλάκη
Σε ειδική θεραπεία θα υποβληθεί 2χρονος «θεριακλής»

 Συνέβει στην Ινδονησία.

Αυτό, δεν το περιορίζει ως φαινόμενο, ούτε το απομονώνει.
Το συναντάμε στην καθημερινότητά μας.
Το αποτέλεσμα της επιπολαιότητας και της βλακείας μας.
Και δεν είμαστε πάντα και όλοι, σε θέση ν΄ αναγνωρίζουμε τις εκδηλώσεις εθισμού ή απόγνωσης, εφόσον τα συμπτώματα δεν είναι οπωσδήποτε, εγκαίρως εμφανή.
Και δεν είναι μόνο το τσιγάρο, το ποτό, οι χειρονομίες, οι χυδαίες εκφράσεις,οι πάσης φύσεως κακογουστιές, που υπαγορεύουμε χάριν αστεϊσμού δήθεν, παρασύροντας, τον υπό διάπλαση, μικρό αυτό άνθρωπο σε ανοησία, αταξία και ακρισία, προσβάλοντάς το, υποδουλώνοντάς το, γελοιοποιόντας το, ντροπιάζοντάς το.
Είναι η συνήθεια στον εξαναγκασμό, τον μιμητισμό, την υποταγή, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες στην συμπεριφορά, στην διαύγεια, στην κοινωνικότητα.
Είναι η απειθαρχία και ο αρνητισμός σε εντολές ουσίας και συστάσεις σημαντικές,από πληγωμένο εγωισμό και αδήλωτο θυμό, που δυσκολεύουν το ίδιο το παιδί στις συναναστροφές του, αλλά και το περιβάλον του, στενό και ευρύτερο.
Παίρνουμε μεγάλο ρίσκο με τέτοιου είδους πειράγματα-πειράματα.

Αγνοώντας τι μπορεί να συνεπάγεται και ποιός κίνδυνος παραμονεύει,πίσω από κάθε μας παρόρμηση, δική μας ή του απαίδευτου μικρού ανθρώπου, ας αποφεύγουμε την ενθάρρυνση οποιασδήποτε, (αδιευκρινίστου προέλευσης και πρόθεσης, ή/και αορίστου επιδείωξης), τάσης ή επιρροής.
Εφόσον ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά, ή σοβαρότερα, εάν μας εμπιστεύονται τη φροντίδα τους, ας ενημερωθούμε σωστά και αρμοδίως, ας αναλάβουμε σοβαρά την ευθύνη που μας επιβαρύνει και μας υποχρεώνει σε προσοχή και επαγρύπνηση,ας ακολουθήσουμε έστω δοκιμασμένες πρακτικές για την καλύτερη προφύλαξη και την υγιή ανατροφή τους.
Δεδομένου ότι δεν έχουμε κριθεί για την καταλληλότητά μας, έχουμε επιλέξει ή επιλεγεί, για κάτι τόσο πολύτιμο, όσο η επιμέλεια και η διαπαιδαγώγηση, στερούμενοι εγχειριδίων και λοιπών σπουδών, ας προσπαθούμε για το καλύτερο.
Μπορεί να μην καταφέρνουμε πάντα να ενεργούμε και να καθοδηγούμε σωστά,ας περιοριστούμε τουλάχιστο, στο να παίρνουμε λιγότερες λάθος αποφάσεις  για λογαριασμό τους.

ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Σε ειδική θεραπεία θα υποβληθεί 2χρονος «θεριακλής»

Σκάνδαλο έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός μικρού αγοριού από την Ινδονησία που ειναι εθισμένο στο τσιγάρο. Το Μάιο μάλιστα είχε μεταδοθεί ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον μικρό που ζει σε ένα χωριό στη Σουμάτρα, πραγματικά να ευχαριστιέται να καπνίζει ένα τσιγάρο. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, οι Ινδονήσιοι γιατροί θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα την εφαρμογή μίας ειδικής θεραπείας για το 2χρονο αγοράκι.

"Μία ομάδα που θα αποτελείται από ένα παιδίατρο, ένα ψυχίατρο και ένα νοσηλευτή θα ασχοληθούν με τη θεραπεία του παιδιού", από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών Σέτο Μουλιάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Είμαι βέβαιος ότι μία σοβαρή θεραπεία θα του επιτρέψει να απαλλαχθεί σταδιακά από τις κακές του συνήθειες", πρόσθεσε. "Κατάφερε να μην καπνίσει για δύο ώρες, αφού του αποσπάσαμε την προσοχή με τα παιχνίδια του", επεσήμανε.

Ο Άρντι εθίστηκε στον καπνό εξαιτίας του πατέρα του που του έδωσε να καπνίσει ένα τσιγάρο όταν ήταν μόλις 18 μηνών, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. Οι γονείς του Άρντι έχουν δηλώσει ότι το παιδί, που έχει γίνει παχύσαρκο, οργιζόταν και χτύπαγε το κεφάλι του στους τοίχους αν δεν του έδιναν τσιγάρο.

Τον Απρίλιο, οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών είχαν κινητοποιηθεί μετά την προβολή στο διαδίκτυο ενός βίντεο που έδειχνε ένα αγόρι 4 ετών να καπνίζει και να κάνει άσεμνες κινήσεις με την παρότρυνση ενηλίκων.


ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ