Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΑΝΝΑ ΡΑΦΑΛΙΑ "Περίπατος στην Ύδρα"

Περίπατος στην Ύδρα
 Η Άννα Ραφαλιά γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ύδρα.
 Την Ύδρα της ιστορίας, του αρχιτεκτονικού κάλλους, της πλούσιας εικαστικής παράδοσης, το νησί που μάγεψε κάθε άνθρωπο, από τον απλό επισκέπτη μέχρι σπουδαίους καλλιτέχνες που αφιέρωσαν το βλέμμα τους στο νησί. Επηρεασμένη από αυτή την ενέργεια η Άννα Ραφαλιά άρχισε από νωρίς να χαράσσει τη δική της διαδρομή στα μονοπάτια της τέχνης αναζητώντας τη δημιουργική έκφραση μέσα από τη ζωγραφική.Από νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την ελαιογραφία με άξονα τη ζωή και το τοπίο της Ύδρας. Τα τελευταία δύο χρόνια, νιώθοντας εντονότερη από ποτέ την ανάγκη της έκφρασης, δημιουργεί ένα εικαστικό σύνολο είκοσι ελαιογραφιών γύρω από το νησί που διαμόρφωσε καθοριστικά την αισθητική και τη ζωή της.   Με την πρώτη της ατομική έκθεση, που θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη από τις 10 Σεπτεμβρίου, μας προσκαλεί σε έναν Περίπατο στην Ύδρα, το νησί όπου εναπόθεσε για πάντα τη συνείδηση και την ψυχή της.
 Η ψυχή της μένει πάντα εδώ, όπως άλλωστε και των περισσότερων που άγγιξε το νησί, με τη δυνατή του ενέργεια, με τις αναλλοίωτες, διαχρονικές του εικόνες.
 Μέσα από τη γνήσια νατουραλιστική/ρεαλιστική θέαση της αυτοδίδακτης καλλιτέχνιδος, ακολουθώντας τα βήματά της από την Υπαπαντή στο Αυλάκι και από εκεί στο Καμίνι, περπατούμε κι εμείς μαζί της στα σοκάκια, στις μνήμες κάθε σπιτιού, κάθε γωνιάς, κάθε παράδοσης του νησιού της Ύδρας της ψυχής μας, με τις πιο απλές αλλά συνάμα δυνατές εικόνες από το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον.

Χώρος: Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Ύδρα
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010
Διάρκεια: 10 -20 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 - 13:00 & 19:00 - 22:00