Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΕΙΔΗΣΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ)

Της Έλλης Βασιλάκη
Άμα ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη πάνε τζάμπα
Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.
Κώστας Βάρναλης (Από το "Η Ταβέρνα")
Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών.
Vilfredo Pareto,Ιταλός οικονομολόγος(Η αρχή του Pareto)
Από την έλλειψη ενός καρφιού χάθηκε ένα πέταλο, από την έλλειψη ενός πέταλου, χάθηκε ένα άλογο, από τη έλλειψη ενός αλόγου, χάθηκε ένας άνθρωπος.
Γαλλική παροιμία
Υπάρχουν εκατοντάδες αιτίες για την αποτυχία,
αλλά καμια δικαιολογία.
Alfred Lion, Αμερικανός συνθέτης τζαζ

Η είδηση.."Ξεχάστηκαν" ασκοί με αίμα στο ΚΤΕΛ
Πολύτιμοι ασκοί με μονάδες αίματος έμειναν επί 13 μέρες ξεχασμένοι στον σταθμό των ΚΤΕΛ της Λάρισας. Τη μεταφορά του πολύτιμου αίματος πραγματοποιούσε ιδιωτική εταιρεία, αλλά η σύμβαση της έχει λήξει εδώ και ένα μήνα και η διαδικασία γίνεται με φορητά "ψυγεία" μέσω του ΚΤΕΛ. Για το
θέμα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατ' αρχήν πόση είναι η ποσότητα του "χαμένου" αίματος και βεβαίως "ποιος" ξέχασε να το παραλάβει και τέλος εάν ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο για την αποστολή του, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από το Γενικό Νοσοκομείου Καρδίτσας. Από το κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας υπογράμμιζαν ότι η εν λόγω ποσότητα αίματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.



Tα φορητά ψυγεία που μεταφέρεται το αίμα, μπορούν να το διατηρήσουν ασφαλές προς χρήση για κάποιες ώρες και όχι για 10 μέρες που υπολογίζεται ότι παρέμεινε στο ΚΤΕΛ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ