Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Γρανίτα σε λεμόνι

Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη

Περιγραφή συνταγής
Εύκολο, εντυπωσιακό και με λίγες θερμίδες το επιδόρπιο αυτό.
Συστατικά συνταγής
6 λεμόνια
6 λάιμ
4 φύλλα λεμονιού αν είναι δυνατόν
250 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες συνταγής
Ξύνουμε τα 2 λεμόνια και τα δύο λάιμ.
Χωρίζουμε στη μέση και στύβουμε όλα τα λεμόνια και τα λάιμ. Κρατάμε τις άδειες κούπες για να βάλουμε μέσα τη γρανίτα.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τα φύλλα αν έχουμε και μισό λίτρο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
 Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και εν συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  Μ' ένα κουτάλι αδειάζουμε τις κούπες των λεμονιών και τις διατηρούμε δροσερές στο ψυγείο και σερβίρουμε μέσα σ' αυτές την γρανίτα.
  Διάρκεια: 20 λεπτά
http://www.lovecooking.gr/