Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Καλο Σαββατοκύριακο..


Σήμερα στις 10.00 μμ Μουσική για Νέους στα Μαντράκια

Την Κυριακή «Ματωμένος Γάμος» στο Δημαρχείο Ερμιόνης στις 9.00 μμ

Από την «εκμετάλλευση» στον «αποκλεισμό»

Αφού μελέτησα τον τελευταίο προβληματισμό του Β. Γκάτσου, μου ΄ρθε να σας στείλω αυτό
Έλλη Βασιλάκη

Από την «εκμετάλλευση» στον «αποκλεισμό»
του Κ. Τσουκαλά *
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα η πρόοδος για την οποία επαιρόμαστε δεν φαίνεται να μπορεί να προχωρήσει δίχως τα «θύματά» της. Οταν η κοσμοϊστορική αλλαγή του νεότερου κόσμου άρχιζε με δειλά ακόμη βήματα πριν από δύο περίπου αιώνες, οι ποιητές και οι φιλόσοφοι εξέφραζαν την κατάπληξη και τον αποτροπιασμό τους μπροστά στις φρικτές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στα πρωτόγονα εργοστάσια και ανθρακωρυχεία της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης. Τώρα, την ίδια στιγμή που ο δικός μας τεχνικός πολιτισμός εξελίσσεται με γιγαντιαία πλέον άλματα, διαπιστώνουμε τη συνεχιζόμενη αθλιότητα και την απελπισία ενός μεγάλου τμήματος της ανθρωπότητας.

Τα θύματα όμως μιλάνε πια διαφορετική γλώσσα. Τότε ακόμη οι αισιόδοξοι έβλεπαν μπροστά τους την ελπίδα για μια ριζική ανατροπή των κοινωνικών σχέσεων: πίστευαν ότι θα έβρισκαν σύντομα τον τρόπο και τη δύναμη να επιβάλουν έναν άλλον κόσμο, δικαιότερο, πιο ευτυχισμένο και πιο έλλογα οργανωμένο. Είτε ως επανάσταση είτε ως μεταρρύθμιση, η κοινωνική ανατροπή εμφανιζόταν όχι μόνο ευκταία αλλά και εφικτή. Το μέλλον ήταν εκεί, μπροστά. Η αποκατάσταση της ισότητας και της αξιοπρέπειας ήταν εγγεγραμμένη στη δυναμική της ιστορίας.

Σήμερα, ως ιστορικά «πεπειραμένοι», όλοι, θύτες και θύματα, έχουμε γίνει λιγότερο πεπεισμένοι, πιο αποστασιοποιημένοι, ίσως και κυνικότεροι. Η μεν κυρίαρχη γνώμη, τουλάχιστον η μερίδα της που επιμένει να μην εθελοτυφλεί, αρκείται στο να αντιμετωπίζει τις εκατόμβες της προόδου ως

Με αφορμή τον Καλλικράτη ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Του Βασίλη Γκάτσου

Ξεκινάμε με την κοινότυπη αποδοχή ότι η γη και η παράκτια θάλασσα είναι η βάση στην οποία εδράζεται η οικονομία και ο πολιτισμός της Ερμιονίδας. Άρα η παραγωγική ικανότητα της Ερμιονίδας είναι οι άνθρωποί της και η διοίκησή τους, που με τη σειρά τους πατάνε γερά στη γη και την παράκτια θάλασσα, όποια δραστηριότητα και να ασκούν.

Έτσι όπως είναι σήμερα η Ερμιονίδα, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα στην Ερμιονίδα, μπορούν να οδηγηθούν σε μία ανώτερη σφαίρα οικονομίας και πολιτισμού;

Πολιτικό το ζήτημα θα μου πείτε. Το δεξιό φαντασιακό βλέπει έτσι τα πράγματα, το κεντρώο ή σοσιαλδημοκρατικό φαντασιακό κάπως αλλιώς, η αριστερή ορθοδοξία σταθερώς και αμετακλήτως έχει την αλήθεια της, η ανορθόδοξη αριστερά τις δικές της παραλλαγές ανορθοδοξίας και τελικώς κάθε πολίτης και κάθε συντεχνία τα δικά της συμφέροντα και τα δικά της ματογυάλια να βλέπει την πραγματικότητα.

Όντας στην σημερινή πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πραγματικότητα ενός εκάστου των μελών – κρατών της, αναρτώ το ερώτημα:

Αν η Ερμιονίδα, έτσι ως έχει σήμερα, προσαρτάτο διοικητικά (είτε στη θέση της ή να ….την μεταφέραμε) στην Ολλανδία ή Γερμανία ή Σουηδία ή Δανία ή Ελβετία ή Αυστρία πώς θα ήταν μετά από 10 χρόνια;

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΣΙΣ

Του Βασίλη Γκάτσου

Αντιγράφω από το βιβλίο «Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΕΠΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ EHESS», του Κορνήλιου Καστοριάδη, έκδοση ΠΟΛΙΣ. (Υπενθυμίζω ότι ο εκδοτικός οίκος ΠΟΛΙΣ είναι δημιούργημα του συμπατριώτη μας (και παλιόφιλου) Γκιώνη και περιττό να τονίσω τα εξαίρετα βιβλία που μέχρι σήμερα έχει εκδώσει.

Στη σελίδα 92: «Επομένως, από αυτή την άποψη, αν η πολιτική ανήκει σε κάποιο χώρο, ο χώρος αυτός δεν είναι προφανώς η τέχνη/επιστήμη. Είναι σαφώς το σύνολο των πραγμάτων που έχουν σχέση με την φρόνησιν, δηλαδή τη δυνατότητα κριτικής και προσανατολισμού, διότι τελικά αυτό ακριβώς είναι η διάκριση του εύστοχου από το μη εύστοχο όταν έχουμε να κάνουμε με τις ανθρώπινες υποθέσεις, με την κοινωνική πραγματικότητα».

Και λίγο πριν στην σελίδα 91: «Η εκτίμηση μιας κατάστασης με κανένα τρόπο δεν σημαίνει επιθεώρηση των δισεκατομμυρίων δυνατών περιπτώσεων, προκειμένου να επιλεγεί αυτή που πραγματικά είναι εύστοχη. Σημαίνει ότι προχωράει κανείς κατευθείαν στην απόφαση και λέει: αυτό είναι εύστοχο, αυτό δεν είναι. Και αυτή η ικανότητα επίσης δεν ανάγεται σε καμιά άλλη, ακόμα και αν επιδέχεται διαβαθμίσεις και διαφέρει κατ’ άτομο. Μερικοί την έχουν σε υψηλό βαθμό και άλλοι σε μικρότερο.».

Σήμερα δεν «ζητείται ελπίς», αλλά «φρόνησις», που φυσικά δεν είναι στα γονίδια του καθένα, αλλά

Βέρντι στο λεωφορείο

 ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΡΚΑ  enet
 Η Εθνική Λυρική Σκηνή βγήκε χθες στους δρόμους της Αθήνας. Οχι για να τους κλείσει διαμαρτυρόμενη, αλλά για να σκορπίσει τις νότες του Βέρντι. Το κόκκινο δίπατο λεωφορείο, το οποίο χρησιμοποιείται από τους τουρίστες που θέλουν να δουν τα αξιοθέατα από ψηλά, κατέλαβαν οι 10 μουσικοί της μπαντίνας της ΕΛΣ με τα πνευστά τους.

  Οι αφίσες της «Αΐντα» του Βέρντι, που πρόκειται να παρουσιάσει η Λυρική στο Ηρώδειο την Παρασκευή, το Σάββατο αλλά και την Τετάρτη 28 Ιουλίου, «έντυσαν» τις δύο πλευρές του λεωφορείου. Και στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν για έναν πρωτότυπο, μουσικό γύρο της Αθήνας.
  Πρώτος σταθμός, η Βουλή των Ελλήνων. Υπάλληλος της ΕΛΣ παρέδωσε στους φρουρούς ενημερωτικό φυλλάδιο με τις δράσεις του λυρικού θεάτρου την ώρα που οι μουσικοί ερμήνευαν το περίφημο «Εμβατήριο του Θριάμβου» της «Αΐντα». Οι περαστικοί κοντοστέκονταν σαστισμένοι, οι τουρίστες φωτογράφιζαν το «αξιοθέατο», ενώ άλλοι, πιο τολμηροί, χόρευαν κάτω από τον καυτό ήλιο ή κουνούσαν τα χέρια τους σαν να είναι μαέστροι στο πόντιουμ.
  Επόμενος σταθμός, το μέγαρο Μαξίμου. Κι αν ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του ίσως άκουσε τη φασαρία, δίπλα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας δεν έμεινε ασυγκίνητος. Βγήκε στο μπαλκόνι του γραφείου του (όπως έκαναν και αρκετοί υπάλληλοι του Μεγάρου),

21 Ιουλίου 1930

Επιμέλεια Έλλη Βασιλάκη

(21 Ιουλίου 1930) :
Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Ομόνοια, με τον οποίο ενώνονται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά με το « Θηρίο » , δηλαδή τη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά .
Η ιστορία του σιδηρόδρομου Πειραιά – Κηφισιάς
  Γνωστός ως «Ηλεκτρικός», μετράει σχεδόν ενάμισι αιώνα ζωής. Ατμοκίνητος αρχικά και ηλεκτροκίνητος αργότερα, ο σιδηρόδρομος συνέδεσε το 1869 την Αθήνα με τον Πειραιά, που μέχρι τότε οι άμαξες και τα παμφορεία ήταν το μόνο μέσο συγκοινωνίας μεταξύ τους.
 Η πρώτη ιδέα για τη δημιουργία του τέθηκε από τον Φρειδερίκο Φεράλδη το 1835, ένα χρόνο αφότου η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, αλλά απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1843, ο Αλέξανδρος Ραγκαβής επαναλαμβάνει δημόσια την πρόταση, αλλά

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μόνο 50 χωματερές έκλεισαν από τις 270!

  Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την αποφυγή βαριών προστίμων για τη διατήρηση των παράνομων χωματερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
  Μια εβδομάδα μετά τη λήξη του τελεσίγραφου που εστάλη προς τις Περιφέρειες τον περασμένο Απρίλιο, ώστε να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, μόνο 50 χωματερές έχουν κλείσει μέχρι στιγμής.Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο παραμένουν εν ενεργεία 270 χωματερές.
Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης, η χώρα καλείται να πληρώσει 34,000 ευρώ ανα χωματερή.Στην περιοχή της Πελοποννήσου έχουν επενδυθεί περίπου 9 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιήσουν δεματοποιητές για τα σκουπίδια, ειδικά υλικά μέσα στα οποία φυλάσσονται τα απορρίμματα. Το έργο ανατέθηκε σε δύο εταιρείες, αλλά ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες για τους χώρους που φιλοξενήσουν τις προσωρινές αποθήκες σκουπιδιών. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Ανδριόπουλου, αποφασίστηκε να «τρέξουν» με την διαδικασία του κατ΄ επείγοντος τα έργα και να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το περιβάλλον (ΕΠΠΕΡΑΑ). Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το 2005 για το πρόβλημα τη διαχείριση απορριμμάτων που υπάρχει και παραμένει εκτεθειμένη στην ΕΕ, καθώς οι ΧΑΔΑ θα έπρεπε να έχουν κλείσει από το 2008.
econews

9 εκατ. ευρώ !!! ;;;

Το ένζυμο της αθανασίας

  Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
    Το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά, έκλεισε όμως με ένα γεγονός που θεωρώ ότι δεν έτυχε της σημασίας που του πρέπει και είναι ίσως το καλύτερο μήνυμα για το μέλλον και για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα το 2010.
  Το Δεκέμβριο του 2009 πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. Το βραβείο του Προέδρου των ΗΠΑ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και επισκίασε τα υπόλοιπα βραβεία.
  Το φετινό όμως Νόμπελ της ιατρικής είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης!
Το μοιράστηκαν 3 επιστήμονες που έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της βιολογίας σχετικά με την αντιγραφή και την προστασία των χρωμοσωμάτων.
 Με απλά λόγια οι ανακαλύψεις αυτές μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία του DNA και να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που προκαλούν τη νόσο, τη φθορά και το γήρας.
  Γιατί γερνάμε
  Από τη στιγμή της σύλληψης του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση του και τελικά στο θάνατο.
 Τα κύτταρα μας δεν παραμένουν τα ίδια κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Στη πλειοψηφία τους, διαιρούνται και αντικαθιστούν όσα έχουν φθαρεί. Η συχνότητα της διαίρεσης και της αντικατάστασης διαφέρει από όργανο σε όργανο. Οι διαιρέσεις όμως και αντικαταστάσεις δεν μπορούν να συμβαίνουν επ’ άπειρο. Υπάρχει ένα όριο.
  Το 1961 ο Leonard Hayflick προσδιόρισε ότι τα κύτταρα μας έχουν ένα συγκεκριμένο όριο σχετικά με

Ζώα της παραλίας

Φωτιά στη χωματερή της Θερμησίας


 Έκαιγε όλο το βράδυ και σήμερα είναι θολό και δηλητηριασμένο το τοπίο από την Ύδρα έως την Ερμιόνη..
Σκουπιδοπάχνη παντού..
Η εντολή του κου Περιφερειάρχη μετά το αντάρτικο, είναι να μειωθούν τα δέματα των σκουπιδιών που θα τυλίγει ο δεματοποιητής;
Καλά εμείς να αναπνέουμε θάνατο, δικοί μας οι εκλεγμένοι που αποφασίζουν για την υγεία μας , οι τουρίστες που βήχουν από το πρωί τι φταίνε;
Θα ξανάρθουν;


Απο τις τουριστικές μονάδες της περιοχής με φόντο την θολή Ύδρα

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Απορρίμματα, ΧΑΔΑ και πρόστιμα.

Του Βασίλη Γκάτσου

Κανένας Δήμος ούτε Δήμαρχος, ούτε οι Δημότες, ούτε του Κρανιδίου ούτε της Ερμιόνης πρόκειται να πληρώσουν πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί ακόμη έχουν ΧΑΔΑ εν λειτουργία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για μη συμμόρφωση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην ύπαρξη 1125 ΧΑΔΑ εν λειτουργία. Κάθε αργοπορία στο κλείσιμό τους και στην απορρύπανση – αποκατάστασή τους σημαίνει πρόστιμο ανά ημέρα λειτουργίας και ανά ΧΑΔΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η οποία μέσω του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και σε αυτό ζητάει τη βοήθεια των Δήμων.

Άρα, κανένας δημότης και κανένας Δήμαρχος και κανένας Δήμος δεν επιβαρύνεται με πρόστιμο, γιατί αυτό δεν επιμερίζεται, είναι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υποχρέωση να το πληρώσει.

Πέραν αυτού όμως αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας η ελεγκτική υπηρεσία Περιβάλλοντος της

ΕΙΔΗΣΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ)

Της Έλλης Βασιλάκη
Άμα ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη πάνε τζάμπα
Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.
Κώστας Βάρναλης (Από το "Η Ταβέρνα")
Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών.
Vilfredo Pareto,Ιταλός οικονομολόγος(Η αρχή του Pareto)
Από την έλλειψη ενός καρφιού χάθηκε ένα πέταλο, από την έλλειψη ενός πέταλου, χάθηκε ένα άλογο, από τη έλλειψη ενός αλόγου, χάθηκε ένας άνθρωπος.
Γαλλική παροιμία
Υπάρχουν εκατοντάδες αιτίες για την αποτυχία,
αλλά καμια δικαιολογία.
Alfred Lion, Αμερικανός συνθέτης τζαζ

Η είδηση.."Ξεχάστηκαν" ασκοί με αίμα στο ΚΤΕΛ
Πολύτιμοι ασκοί με μονάδες αίματος έμειναν επί 13 μέρες ξεχασμένοι στον σταθμό των ΚΤΕΛ της Λάρισας. Τη μεταφορά του πολύτιμου αίματος πραγματοποιούσε ιδιωτική εταιρεία, αλλά η σύμβαση της έχει λήξει εδώ και ένα μήνα και η διαδικασία γίνεται με φορητά "ψυγεία" μέσω του ΚΤΕΛ. Για το

Πώς δένουμε μια γραβάτα;

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ           tanea

 ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ πριν από την αποφοίτηση του γιου μου από το Λύκειο, η μητέρα μου κι εγώ είχαμε εκδράμει εις τα εξοχάς των εμπορικών κέντρων για τα δέοντα: κοστούμι, γραβάτα, πουκάμισο, παπούτσι (μόνο για το δεξί πόδι), κάλτσα ασορτί. Το κοστούμι ωραιότατο μας βγήκε, σε χρώμα blue black:
- Καλή μάρκα είναι τα blue black; Ρώτησε το αγόρι των τζιν και των φούτερ.
Μετρήσαμε πόδια, μέσες, γιακάδες, ύψος παντελονιού... Ο,τι βρήκαμε μπροστά μας, από παιδί, το μετρήσαμε. Τα έβαλα προσεχτικά στην ντουλάπα και τα πρόσεχα ως κόρην οφθαλμού. Ολα οργανωμένα, όλα στην εντέλεια!
Κι έρχεται η μέρα της αποφοίτησης.
Και συνειδητοποιώ με φρίκη ότι έχω ξεχάσει να σιδερώσω το πουκάμισο.

20 Ιουλίου 1928 Κώστας Καρυωτάκης

Κι αν έσβησε σαν ίσκιος...
Κι αν έσβησε σαν ίσκιος τ' όνειρό μου,
κι αν έχασα για πάντα τη χαρά,
κι αν σέρνομαι στ' ακάθαρτα του δρόμου,
πουλάκι με σπασμένα τα φτερά•

κι αν έχει, πριν ανοίξει, το λουλούδι
στον κήπο της καρδιά μου μαραθεί,
το λεύτερο που εσκέφτηκα τραγούδι
κι αν ξέρω πως ποτέ δε θα ειπωθεί•

κι αν έθαψα την ίδια τη ζωή μου
βαθιά μέσα στον πόνο που πονώ --
καθάρια πώς ταράζεται η ψυχή μου
σα βλέπω το μεγάλο ουρανό,

η θάλασσα σαν έρχεται μεγάλη,
και ογραίνοντας την άμμο το πρωί,
μου λέει για κάποιο γνώριμο ακρογιάλι,
μου λέει για κάποια που 'ζησα ζωή!
Επιμέλεια Έλλη Βασιλάκη
Θλιμμένος Καταδικασμένος Ποιητής...
Συνοπτικό Χρονολόγιο της Ζωής του Καρυωτάκη
(δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «η Λέξη», στο ειδικό αφιέρωμα για τα 60 χρόνια από το θάνατο του ποιητή, στο διπλό τεύχος [79-80] του Νοέμβρη-Δεκέμβρη 1988, σελίδες 804-807)

1896 30 Οκτωβρίου: Γέννηση Κ.Γ.Κ στην Τρίπολη• δευτερότοκο παιδί του νομομηχανικού Γεωργίου Κ. Καρυωτάκη (από τη Συκιά της Κορινθίας) και της Τριπολιτσιώτισσας Κατήγκως Αθ. Σκάγιαννη. Έχει μια αδελφή ένα χρόνο μεγαλύτερή του, τη Νίτσα, και το 1899 θα αποκτήσει έναν αδελφό, το Θάνο. Λόγω των μεταθέσεων του πατέρα, περνά τα παιδικά χρόνια σε διάφορες πόλεις: Λευκάδα, Αργοστόλι, Λάρισα, Καλαμάτα.

ΕΙΔΗΣΗ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ)

Της Έλλης Βασιλάκη
Σε ειδική θεραπεία θα υποβληθεί 2χρονος «θεριακλής»

 Συνέβει στην Ινδονησία.

Αυτό, δεν το περιορίζει ως φαινόμενο, ούτε το απομονώνει.
Το συναντάμε στην καθημερινότητά μας.
Το αποτέλεσμα της επιπολαιότητας και της βλακείας μας.
Και δεν είμαστε πάντα και όλοι, σε θέση ν΄ αναγνωρίζουμε τις εκδηλώσεις εθισμού ή απόγνωσης, εφόσον τα συμπτώματα δεν είναι οπωσδήποτε, εγκαίρως εμφανή.
Και δεν είναι μόνο το τσιγάρο, το ποτό, οι χειρονομίες, οι χυδαίες εκφράσεις,οι πάσης φύσεως κακογουστιές, που υπαγορεύουμε χάριν αστεϊσμού δήθεν, παρασύροντας, τον υπό διάπλαση, μικρό αυτό άνθρωπο σε ανοησία, αταξία και ακρισία, προσβάλοντάς το, υποδουλώνοντάς το, γελοιοποιόντας το, ντροπιάζοντάς το.
Είναι η συνήθεια στον εξαναγκασμό, τον μιμητισμό, την υποταγή, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες στην συμπεριφορά, στην διαύγεια, στην κοινωνικότητα.
Είναι η απειθαρχία και ο αρνητισμός σε εντολές ουσίας και συστάσεις σημαντικές,από πληγωμένο εγωισμό και αδήλωτο θυμό, που δυσκολεύουν το ίδιο το παιδί στις συναναστροφές του, αλλά και το περιβάλον του, στενό και ευρύτερο.
Παίρνουμε μεγάλο ρίσκο με τέτοιου είδους πειράγματα-πειράματα.

«We» στα «Σφαγεία» της Υδρας

ethnos
Στα «Σφαγεία» της Υδρας ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι μια νέα δραστηριότητα του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, της οποίας το νόημα αρχίζει σταδιακά να ξεκαθαρίζει. Ο Δάκης Ιωάννου, συλλέκτης με απολύτως προσωπικό όραμα ως προς την έννοια του σύγχρονου έργου τέχνης, τη σχέση με τους καλλιτέχνες και ένα είδος εμψύχωσης εκ μέρους του προς αυτούς, καλεί στην Υδρα για δύο συνεχόμενες χρονιές τρανταχτά ονόματα της διεθνούς σκηνής, των οποίων το έργο δημιουργεί στο νησί μια νέα εποχή δεσμών τέχνης και κοινωνίας.
Ο Μάθιου Μπάρνεϊ έφτιαξε πέρσι ένα ιεροτελεστικό έργο ανέλκυσης «επιτάφιου» το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι από το ξημέρωμα έως το σούρουπο της ίδιας μέρας, ενώ μαζί με την Ελίζαμπεθ Πέιτον παρουσίασαν μια σειρά από σχέδια συγγενικά προς την τελετουργία.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στα Δίδυμα σήμερα

Ελάχιστοι πολίτες αρκετοί όμως Δήμαρχοι, στο σημερινό κάλεσμα στα Δίδυμα.

Οι Δήμαρχοι Επιδαύρου, Ασκληπιείου, Κρανιδίου και Ερμιόνης συναντήθηκαν στο χώρο του δεματοποιητή, σε μια μορφή διαμαρτυρίας.
Πήγαμε  να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε ανακύκλωση, μετά από ανάλογη πρόσκληση μέλους της ΠΑΠΟΕΡ.
 Τους ακούσαμε να λένε στα τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια, για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από την 1η Ιουλίου για τις ανεξέλεγκτες χωματερές…
 Ότι αδίκως θεωρούνται υπεύθυνοι για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των χωματερών, αφού δεν τους έχει υποδείξει λύση η πολιτεία..

Ότι ο δεματοποιητής, ο οποίος ήταν μια προσωρινή πρόχειρη λύση του προηγούμενου περιφερειάρχη, τώρα μένει μετέωρος και ο νυν περιφερειάρχης δεν τον παραλαμβάνει και δεν τον αδειοδοτεί να λειτουργήσει..
 Ακούσαμε μασημένα λόγια για μια σύμβαση με εταιρεία «ανταποδοτικής ανακύκλωσης» που για κάποιο λόγο δεν προχωράει ενώ έχει υπογραφεί πριν πέντε μήνες..
 Δεν ακούσαμε όμως ποιος θα είναι ο αποδέκτης των απορριμμάτων μετά την δεματοποίηση..
 Ο δεματοποιητής ο μόνος τοποθετημένος στην Πελοπόννησο δεν ακούσαμε να έχει διευκρινιστεί από πόσους Δήμους θα δέχεται απορρίμματα..
Ούτε ακούσαμε τίποτα ενθαρρυντικό για την ανακύκλωση..

Σε ερώτησή μας προς τον εκπρόσωπο του  Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Γ. Μήτσου, γιατί δεν αναλαμβάνουν οι Δήμοι την πρωτοβουλία για συλλογή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών προς το νέο ΚΔΑΥ της Τρίπολης, η απάντησή του ήταν ότι δεν υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό και δεν έχει γίνει μελέτη!!

Αν ο μοναδικός στόχος των Δημάρχων της περιοχής και της Περιφέρειας είναι πως θα λειτουργήσει ο δεματοποιητής πρόχειρα - πρόχειρα, αρκεί να βγουν τώρα από το πρόβλημα, χωρίς την προοπτική ανακύκλωσης δεν είναι μόνο απογοητευτικό, είναι και απαράδεκτο..

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημιχάλης είχε συνάντηση μαζί τους στις 13.30 σήμερα..

Τι ειπώθηκε και αν αποφασίστηκε κάτι, δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

Τι κάνουν τα σκουπίδια τους στη Λάρνακα

  Όταν δεν γίνεται ανακύκλωση στην πηγή, δηλαδή όταν δεν ανακυκλώνουμε στα σπίτια θάβουμε σε ανεξέλεγκτες χωματερές είτε σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ζωής. Σε αυτό το εργοστάσιο αυτό που γίνεται είναι ανακύκλωση και κομποστοποίηση από τα σύμμεικτα σκουπίδια. Αυτό σημαίνει ότι παίρνουν τη σκουπιδοσακούλα μας όπως την πετάμε στον κάδο, την ανοίγουν και κάνουν διαλογή των απορριμμάτων, ανακυκλώνοντας όλα τα σκουπίδια που δέχονται επεξεργασία, ενώ τα υπόλοιπα θάβονται στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Μια διαδικασία ανακύκλωσης φιλική προς το περιβάλλον, καθώς συντελεί στο να μην εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι με την ανάκτηση των υλικών.
  Τα σκουπίδια παίρνουν τον δρόμο τους
Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται 20 χλμ. Β.Δ της Λάρνακας στην περιοχή Κόση και η δυναμική του είναι 200.000 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων ετησίως. Στο εργοστάσιο υπάρχουν 10 πύλες εισόδου. Στις 8 ξεφορτώνουν τα απορριμματοφόρα τα οικιακά απόβλητα ενώ στις άλλες 2 υπάρχουν κοντέινερ για τα ογκώδη αντικείμενα, όπως πχ καναπέδες. Αυτά από κει με μια δαγκάνα μεταφέρονται σε ένα σημείο όπου κόβονται και πηγαίνουν στον ΧΥΤΥ για ενταφιασμό. Τα υπόλοιπα

Διοργανώσεις του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ερμιόνη 19 – 7 - 2010
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Γ.& Ε ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ» όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος προγραμματίζει τις παρακάτω αθλητικές εκδηλώσεις:
 Με τη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας Δάρδιζας «ΑΝΤΙΡΡΥΠΟΣ» την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 και ώρα 5.30 μ.μ., θα διοργανώσει Κολυμβητικούς αγώνες στην παραλία της Δάρδιζας., όπου μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες πριν το 2002. Στoυς τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360219 και 2754033452.

Επίσης θα διοργανώσει το 3ο Τουρνουά BEACH VOLLEY «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ που θα διεξαχθεί στη διαμορφωμένη παραλία της Κουβέρτας του Δήμου Ερμιόνης από 5 – 8 Αυγούστου 2010 κατά κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.H κατηγορία των ανδρών θα διεξαχθεί σε ομίλους, ενώ στις υπόλοιπες οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ.

Στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια και στην πρωταθλήτρια κύπελλο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Η νικήτρια ομάδα των ανδρών θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στην πανέμορφη Σκιάθο και η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών ένα ταξίδι στις μαγευτικές Σπέτσες. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360219 & 6947848610.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ι. ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

6ο Πανελλήνιο Αγώνα Πρωταθλήματος jet ski στο Πόρτο Χέλι

Δελτίο τύπου
Άλλη μία μεγάλη διοργάνωση είναι έτοιμη να υποδεχτεί η Ερμιονίδα και συγκεκριμένα το Πόρτο Χέλι, αυτή τη φορά από το χώρο των θαλάσσιων sports.

Ένα αγωνιστικό διήμερο Jet Ski που αναμένεται να εντυπωσιάσει τους φίλους του αθλήματος δίνοντας την ευκαιρία να ζήσουν τις στιγμές έντασης και ταχύτητας που μόνο οι αγώνες αυτού του είδους μπορούν να προσφέρουν.

Ο Δήμος Κρανιδίου και ο Πανελλήνιος Όμιλος JET SKI διοργανώνουν τον 6ο Πανελλήνιο Αγώνα Πρωταθλήματος jet ski που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24-7-10 στις 5 το απόγευμα και την Κυριακή 25-7-10 στις 3 το απόγευμα . Οι Απονομές θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα στις 6 :30 .

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Κι εμείς στα Δίδυμα τη Δευτέρα το πρωί

 Στηρίζουμε αμερόληπτα κάθε πρωτοβουλία και κάθε προσπάθεια για την ανακύκλωση στην Ερμιονίδα.
 Έχουμε βιώσει την «υποσχεσιολογία» του κου Μανιάτη , του Περιφερειάρχη κου Χατζημιχάλη  και την  ανυπαρξία  του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.
  Γι αυτό θα είμαστε κι εμείς εκεί, το πρωί της Δευτέρας στα Δίδυμα.
Θα υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ