Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Καζαμίας Αλαλούμ

Του Νίκου Δήμου
Θα είχα όρεξη να γράψω έναν τρελό Καζαμία για τον χρόνο που άρχισε, αλλά δεν μου βγαίνει με τίποτα. Κάτι τέτοιο θέλει κέφι και σήμερα το κέφι είναι πιο δυσεύρετο από τον χρυσό. Μάλιστα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η τιμή του κεφιού ανά ουγγιά είναι διπλάσια του χρυσού. Μελαγχολίες έχουν και στο Παρίσι και στο Λονδίνο - αν πεις για τη Λισαβόνα, εκεί μέρα-νύχτα μαύρα φάδος τραγουδάνε.
Το μόνο που άλλαξε λίγο την ατμόσφαιρα είναι μία νέα δήλωση του Πειραιώς Σεραφείμ. Μετά την αποκάλυψη ότι ο Χίτλερ ήταν πράκτωρ των Εβραίων (που τον πλήρωναν για να τους εξοντώνει), τώρα ανακάλυψε πως ο Κολοκοτρώνης ήταν υποχείριο των Τούρκων. Τον δωροδοκούσαν για να τους εξολοθρεύει και να πηγαίνουν μία ώρα αρχύτερα στα πιλάφια και τα ουρί του Μωάμεθ. (Ο πρωθυπουργός; Στο Ερζερούμ).
Αυτά τον Ιανουάριο. Τον Φεβρουάριο στέλεχος της ΝΔ με άρθρο του ζητάει να περνάνε τα μέλη της από τεστ τεστοστερόνης, έτσι ώστε να αποκλείονται οι «ντιντήδες» και να προχωράνε οι ανδροπρεπέστεροι. Πολλά στελέχη της ΝΔ σπεύδουν να αφήσουν μουστάκι - μερικοί υπερθεματίζουν με γένια. (Ο πρωθυπουργός; Στο Χαρτούμ).
Τον Μάρτιο ο Πειραιώς Σεραφείμ δηλώνει ότι ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος ήταν όργανο των Βουλγάρων, αλλά αρνείται να αποκαλύψει τις πηγές του. Η Τρόικα διαβάζει το Σύνταγμα της Ελλάδος, βλέπει το προοίμιο που γράφει: «Στο όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» και ενθουσιάζεται. Είμαστε συνταγματικά κατοχυρωμένοι, δηλώνει ο Πολ Τόμσεν. Εμείς είμαστε η σημερινή Τριάδα, άρα σε μας βασίζεται το Σύνταγμα. (Ο πρωθυπουργός; Στο Τουκούμ).
Τον Απρίλιο δεν έρχεται η άνοιξη - το χρηματιστήριο είναι κάτω από το μηδέν και η αγορά παγωμένη. Ωστόσο, οι «Σημαιοφόροι» και «Ιδεολογικοί Μαχητές» της Νέας Δημοκρατίας κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις στο Πεδίον του Άρεως. Ας μην ξεχνάμε -υπενθυμίζουν- πως ο Άρης ήταν ο θεός του πολέμου. Κι εμείς από τον Άρη πέσαμε, λένε - και διευκρινίζουν: όχι τον Σπηλιωτόπουλο. (Ο πρωθυπουργός; Στο Μπατούμ).
Η χρονιά τελειώνει τον Μάιο λόγω περικοπών από την Τρόικα. Μόνο ο Πειραιώς Σεραφείμ προλαβαίνει να δηλώσει ότι ο Λεωνίδας ήταν μυστικός πράκτορας των Περσών. (Ο πρωθυπουργός; Στο Μποντρούμ).
Και του χρόνου αλαλούμ!
Εφημ. LIFO

Πρόταση για ανάρτηση του κου Λακούτση Γιάννη