Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο "Όμιλος Τσοκανή" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, χθες

 Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ,  στο θέμα που αφορούσε τον Όμιλο Τσοκανή, μετά από  το υπόμνημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος «ΑΧΛΑΔΙΤΣΑ»,  δεν πάρθηκε κάποια απόφαση.

 Προτάθηκε να συζητηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα, αφού έχουν τις αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια των Τοπικών Διαμερισμάτων που τους αφορά άμεσα το θέμα: (Ερμιόνης, Ηλιόκαστρου, Θερμησίας, Διδύμων και Φούρνων)
 Στις τοποθετήσεις του κου Καμιζή, του κου Σφυρή και όσων Δημοτικών Συμβούλων πήραν τον λόγο επί του θέματος, φάνηκε να είναι σαφής η αρνητική τους θέση στα σχέδια του Ομίλου Τσοκανή.
 Και στην Κοιλάδα είπε ο κος Φλωρής, είχε επιχειρηθεί το ίδιο χωρίς αποτέλεσμα.
 Ο κος Κούστας αναφέρθηκε  στην εγκληματική αμέλεια, ένα ιστορικό μνημείο όπως είναι τα μεταλλεία στη Δάρδιζα, να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
 Ο κος Καμιζής έθιξε το θέμα των ανεξέλεκτων εξορύξεων στα βουνά μας. Όχι άλλους κρατήρες είπε χαρακτηριστικά.
 Ο κος Παππάς ανέφερε ότι το 2006 είχε τοποθετηθεί αρνητικά σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος στην ίδια πρόταση του κου Τσοκανή και η απόφαση τότε ήταν να μην δοθεί άδεια απο την Νομαρχία.
 Τώρα το πρόβλημα επανέρχεται με μια νέα άδεια της τελευταίας στιγμής..( Στην Ελλάδα είμαστε..).
 Δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος όπως θα έπρεπε, του κου Τσοκανή, αν και είχε ειδοποιηθεί όπως ειπώθηκε.
 Στην πρώτη συνεδρίαση του Δήμου που παρακολουθήσαμε, έτσι σαν παρατήρηση, φάνηκε ότι ακόμα δεν έχει ξεπερασθεί ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε, όχι τουλάχιστον από όλους.
 Ελπίζουμε να μην τους πάρει κι άλλο χρόνο.