Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κακό παράδειγμα ενημέρωσης (κατά τη γνώμη μου).

Του Βασίλη Γκάτσου
             Κακό παράδειγμα ενημέρωσης (κατά τη γνώμη μου).
 Διαβάζω στο μπλογκ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ότι «..........ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας .......». Γιατί να το πιστέψουμε και να μη το θεωρήσουμε διαφήμιση ή προπαγάνδα της παράταξης για να δειχθεί ότι οι προηγούμενοι φταίνε για την απραξία κ.λ.π. κ.λ.π.; Τη στιγμή μάλιστα που τίποτα σχετικό δεν υπάρχει στο site του Δήμου;
 Σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση είναι να διαβάσουμε ένα απλό δελτίο τύπου του Δήμου όπου θα μας λέει:
  Πότε ξεκίνησε και πότε σταμάτησε αυτό το έργο.
  Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα και από πού προήλθαν.
 Με ποια απόφαση του Δήμου ξεκινούν οι εργασίες ολοκλήρωσης, ποιος εργολάβος τις ανέλαβε, με τι κόστος και πότε θα παραδώσει το έργο. Είναι εργασίες μόνον κτίσματος ή και παραθύρων, εξοπλισμού, βαψίματος κ.λ.π.
  Πότε ο Δήμος ελπίζει ότι το κτήριο θα είναι εντελώς έτοιμο να γίνει μουσείο.

Με αυτό το τρόπο θα το πιστέψουμε. Γιατί πέραν της ενημέρωσης μερικοί συμπατριώτες θα πειστούν ότι είναι ζήτημα τόσων ετών να γίνει το μουσείο και τόσων ετών να λειτουργήσει το σπήλαιο ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος και θα θελήσουν να επενδύσουν πρώτοι προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών κ.λ.π.

Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση προσθέτει αξιοπιστία στον Δήμο και αξία στον τόπο μας.

Σημείωση:

Είναι γεγονός ότι αυτό το μικρό αλλά σημαντικό μουσείο σε συνδυασμό με την επισκεψιμότητα του σπηλαίου Φράχθι, η μερική αναστύλωση του κάστρου του Θερμησιού, η κατασκευή λιμανιού στο Μετόχι που θα κάνει εύκολο και ασφαλές το πέρασμα στην Ύδρα, η επισκεψιμότητα της Μονής Αυγού, το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, οι δολίνες των Διδύμων, η επισκεψιμότητα της πόλης των Αλιέων, μπορεί να τραβήξει μονοήμερες ή διήμερες μαθητικές και άλλες εκδρομές, δεδομένου ότι η Ερμιονίδα διαθέτει ξενοδοχεία, εστίαση, θαυμάσιο κλίμα και θάλασσες. Λέμε μπορεί, γιατί η πράξη από τα λόγια και τα οράματα απέχει πολύ.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος