Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ποια η οργάνωση και η περιουσία του Δήμου Ερμιονίδας;

Του Βασίλη Γκάτσου
Ποια η οργάνωση και η περιουσία του Δήμου Ερμιονίδας;
 Γνωρίζουμε σε αδρές γραμμές το οργανόγραμμα των εκλεγμένων του Δήμου Ερμιονίδας, των Δημοτικών Κοινοτήτων κ.λ.π., το οποίο όπου νάνε θα συμπληρωθεί και θα πρέπει να αναρτηθεί στο site του Δήμου. Στο τέλος του χρόνου πρέπει να αναγράφεται και το κόστος διοίκησης των εκλεγμένων.
 Στο site του Δήμου Ερμιονίδας, στην μορφή που έχει σήμερα, δεν αναγράφεται πουθενά (ή δεν μπόρεσα να εντοπίσω) ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον Δήμο κατά σύμβαση εργασίας. Εννοώ τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι, τόσοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, τόσοι έκτακτοι ή ό,τιδήποτε άλλο. Αυτό είναι προς στιγμή αρκετό, αλλά κατά Φλεβάρη πρέπει να αναρτηθεί το οργανόγραμμά τους. Δηλαδή οι διευθύνσεις και η ιεραρχία μέχρι τον εργάτη. Έτσι δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας, ο στρατός κ.λ.π.
 Πέραν αυτών η παρουσία των εργαζομένων δεν επαφίεται στον πατριωτισμό τους. Όλοι κτυπάμε
 κάρτα στις δουλειές μας, μας αφαιρείται ο χρόνος αδικαιολόγητης απουσίας, παίρνουμε γραπτή άδεια από τον προϊστάμενό μας για να απουσιάσουμε δικαιολογημένα μια - δυο ώρες.

Ο νέος Δήμος είναι μια μεγάλη επιχείρηση και συγχρόνως ένα μικρό κράτος. Τα ως άνω είναι από τα πλέον στοιχειώδη.

Επίσης πρέπει να αναρτηθεί ένας πίνακας με την ακίνητη περιουσία του νέου Δήμου. Δηλαδή κάθε κτήριο που του ανήκει, τα τετραγωνικά του, η θέση που βρίσκεται και η χρήση του. Το ίδιο για αγροκτήματα ιδιοκτησίας δήμου Ερμιονίδας.

Άλλος ένας πίνακας με τα κτήρια και τα αγροτεμάχια που νοικιάζει ο Δήμος για τις ανάγκες του και τι νοίκι πληρώνει.

Επίσης τα κτήρια που νοικιάζει ο Δήμος σε ιδιώτες και τι νοίκι εισπράττει.

Επίσης τους δημόσιους χώρους που νοικιάζει σε ιδιώτες, παραλίες, πεζοδρόμια και πόσο το τετραγωνικό.

Όλοι μας πρέπει να ξέρουμε, γενικά και όχι με κάθε λεπτομέρεια, αυτά τα πράγματα. Να μη λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Να ξέρουμε αν έχουμε έναν φτωχό δήμο ή έναν πλούσιο δήμο. Έναν δήμο με πολλούς ή λίγους υπαλλήλους.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος