Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η πρώτη επιτυχέστατη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Του Βασίλη Γκάτσου
Η πρώτη επιτυχέστατη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ερμιονίδας
 Αντί να πληροφορηθούμε πόσοι τελικά δουλεύουν αυτήν την στιγμή στην ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, ή έστω ξεχωριστά στις ΔΕΥΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, στο Site του Δήμου Ερμιονίδας αναρτάται όχι έγγραφο αλλά επιστολή (!) της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑ Κρανιδίου με παραλήπτη τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κρανιδίου. Η επιστολή αυτή έχει πρωτόκολλο Δήμου 841/28.1.11 και στα Σχετικά, εκεί που αναμένουμε να διαβάσουμε το σχετικό έγγραφο του Δημάρχου ή της Προέδρου που ζητούσε αυτήν την ενημέρωση διαβάζουμε άλλα αντ’ άλλων!
Αντί δηλαδή να μεταφέρει η Τεχνική Υπηρεσία τα όποια προβλήματα και τις όποιες εισηγήσεις της στην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας (φυσικά με εσωτερική αλληλογραφία) και αυτή με την σειρά της να απευθυνθεί στον Δήμαρχο, τα στέλνει κατευθείαν στον Δήμαρχο, χωρίς αυτός να έχει ζητήσει κάτι τέτοιο εγγράφως.
Τίθενται με την επιστολή αυτή υπ’ όψιν του κυρίου Δημάρχου και της Προέδρου 39(!) θέματα.
Θυμίζει το έγγραφο το αντίστοιχο του λοχαγού που κατά την υποδοχή του Όθωνα στο Ναύπλιον δεν έριξε τους 21 κανονιοβολισμούς και, όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, περιχαρής έβγαλε ένα χαρτί και άρχισε να διαβάζει: Δεν έπεσαν οι κανονιοβολισμοί για τους κάτωθι 100 λόγους. Διάβαζε, διάβαζε και φτάνει στον 100 λόγο: δεν είχαμε μπαρούτι!
Έτσι και εδώ έπρεπε να προστεθεί και ένα ΘΕΜΑ 40: Η ΔΕΥΑ Κρανιδίου δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν υφίσταται, όπως αποδεικνύουν τα προηγούμενα 39 θέματα!
Και αντί να εξηγηθούν και αναλυθούν οι λόγοι που δεν υφίσταται, αναλύονται οι απαιτήσεις ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς! Δηλαδή η Τεχνική Υπηρεσία παραδέχεται ότι τίποτα δεν λειτουργεί και ζητάει προσωπικό (Εκ μέρους της Προέδρου; Από την Πρόεδρο; Από τον Δήμαρχο;) για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Αθάνατη Τοπική Αυτοδιοίκηση των διορισμών που τους ζητάει ο κάθε υφιστάμενος λες και πληρώνει από την τσέπη του!
Και για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ζητάει πέραν των ήδη υπαρχόντων (αγνώστου αριθμού):
1.    Οκτώ υπάλληλους μόνιμης απασχόλησης. (όπως μάθαμε τελευταία η εβδομαδιαία εργασία των δημοσίων υπαλλήλων είναι 37.5 ώρες, και όχι 40 όπως στον ιδιωτικό τομέα. Μέτρο που είχε παρθεί μετά την διαπίστωση καθολικής .... υπερκόπωσης.)
2.    Απροσδιόριστο αριθμό ειδικευμένων και ανειδίκευτων εργατών με απασχόληση 135 ημερομίσθια έκαστος.

 Με το κατευθείαν η ΔΕΥΑ Κρανιδίου για να λειτουργήσει στοιχειωδώς (!) πέραν από το κόστος
των ήδη υπαλλήλων της θέλει να προσθέσει άλλες περίπου 350000 € κόστος προσωπικού. Γιατί και η αντίστοιχη υπηρεσία της Ερμιόνης να μη ζητήσει άλλα τόσα για την στοιχειώδη λειτουργία της;

Αντί να τη σκίσει οργισμένος αυτή την επιστολή ο Δήμαρχος ή η νέα Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, η επιστολή αναρτάται, πιθανόν και εν αγνοία τους, στο site του Δήμου προς ενημέρωση. Ευτυχώς, γιατί έτσι καταλάβαμε απόλυτα τι μπάχαλο προϋπήρχε αλλά και τι μπάχαλο αναμένεται αν οι δύο ως άνω δεν πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα.
Για ποιο ISO και κουροφέξαλα μιλάμε.

Σημείωση: Η αντιπολίτευση βέβαια δεν έχει κουβέντα να πει για αυτά τα θέματα. Προφανώς ομοίως σκέπτεται, αφού συναίνεσε πλήρως και στην έμμισθη, από ότι με πληροφορήσανε, επιλογή κοινώς αποδεκτής Προέδρου ΔΕΥΑ Ερμιονίδας. Όμως διοικούσε πριν τον Δήμο Κρανιδίου και υποχρέωσή της να πληροφορήσει για το τι είναι και κυρίως τι γινότανε και γίνεται στην ΔΕΥΑ  Κρανιδίου.


Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος