Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ...Η Έλλη Βασιλάκη απο το Ναύπλιο, σχολιάζει την τοπική μας επικαιρότητα

Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν η ελληνική γλώσσα στα καλά της...
Τώρα τελευταία δεν αισθάνεται και πολύ καλά. Αλλά ούτε κι εμείς.
-Είσαστε ψεύτες, συμφεροντολόγοι, παράτυποι, απατεώνες και λίγοι!
Δεν είμαι αντιρρησιομανής, μονόλογος, διαστρεβλωτής! Είμαι υπερασπιστής και ξέρω!
-Κύριε υπερασπιστά, δε θέλω να σας γλείψω η γραμματιζούμενη, αλλά έχουμε δίκιο: δεν ξέρουνε τι λένε οι εχθροί, όπως θάλεγε κι ο Παντοθραύστης ο Ανευλαβής!
_________________________________________________________
Ο ένας βρωμάει υστεροβουλία, ο άλλος ζέχνει αντιπαλλότητα, ένας άλλος ξέρει, κρίνει, καταστροφολογεί, βγάζει το δάχτυλο -αλλά όχι το μάτι, γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα, (αν και για ένα συγκεκριμένο, πολύ θα μας διευκόλυνε)- και μιά χούφτα άνθρωποι συνειδητοποιημένοι, καλοί εργάτες, με αρχές, με αξίες, με αξιοπρέπεια, με πατνιέρα την αλήθεια, τη δουλειά και τα κοινά, με σαφείς και ωραίους στόχους, με δεδομένα επ΄αγαθώ κίνητρα και ανθρωπο-φυσιο-κεντρική ιδεολογία, παλεύουνε να βγάλουνε το φίδι απ΄ την τρύπα.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, με τον δικό του τρόπο και σε χρόνο που ο ίδιος επιλέγει,
φέρεται και ενεργεί αναλόγως, συνεπώς και αναλόγως αξιολογείται, ανταμοίβεται, αργά ή γρήγορα.
Είναι θλιβερό και καταντά γελοίο -εφόσον δίνεται παράταση και συντηρείται- το μπουρδολόγημα του διαδυκτιακού καφενέ που όλα τα ξέρει κι όλα τα μπορεί και τίποτα δεν κάνει, ούτε ουσιαστικό, ούτε καν μιά πρόταση της προκοπής να συντάξει, (πόσω δε μάλλον να καταθέσει) και υποθάλπτεται με αναίδεια κάτω από την ελευθερία -στην προκειμένη: ελευθεριότητα- της ακατοχύρωτης ασυλίας με άποψη... .
Χαμένη ενέργεια, με την ετικέτα του τάχα λαϊκού διακαστηρίου της πολυθρόνας, εν ονόματι της απαξίωσης παντός καινού -αγνώστου από απόψεως πληροφόρησης, αποτελέσματος, συνεπειών, διαδικασιών- βασισμένου σε εικασίες και εμπλουτισμένου με βαρύγδουπες και συχνά ευτελείς εκφράσεις, εις βάρος της προόδου και της ανάπτυξης δράσεων από κοινού, προς όφελος συμμετεχόντων και μη.

Σκέτη περιφρόνηση, χωρίς καμία φρόνηση. Έλεος!
Δουλειά βρεεε, όχι δούλεμα!
__________________________________________________________
καταγγΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ