Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου (ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ) σε συνεργασία με την ομάδα GAFF και με τη ευγενική υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσιάζει το έργο της συντοπίτισσας μας Στέλλας Βλαχογιάννη« ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ»
Η παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ την Παρασκευή 25 και το Σαββάτο 26 Φεβρουαρίου στις 21:15.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
( Για κρατήσεις στο τηλ.2752026461 ώρες γραφείου και στο 2752025285 δύο ώρες πριν την παράσταση)
 
Σκηνοθεσία:   Σοφία Καραγιάννη – 
Υρώ Μιχαλοκάκου
Σκηνικά:   Νίκος Τσιάμης
Κοστούμια:   Αγγελική Καραμούτσου
Μουσική:   Θέμης Καραμουρατίδης
Κίνηση:   Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί:   Νίκος Βλασόπουλος
Παίζουν:   Θεοδώρα Σιάρκου, Ειρήνη Μουρελάτου, Σοφία Καραγιάννη

Μην παίζεις με τα χώματα!
Δε με λυπάσαι;
Με φάγαν τα πλυντήρια.
Αλήθεια τι ψάχνουμε, από παιδιά ακόμη, να βρούμε στο χώμα;
Το παρελθόν μας ή το μέλλον μας;
Τους απόντες ή το χαμένο εαυτό μας;
Ένα παιδί που θα λερωθεί πολύ παίζοντας με το χώμα κερδίζει την αθωότητά του ως ενήλικας;


Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θέαμα με άξονες τρεις μονολόγους και συνδετικά κείμενα από το βιβλίο της Στέλλας Βλαχογιάννη « Ιατρείον ασμάτων», που πραγματεύεται την Απώλεια με σαρκασμό, χιούμορ και συγκίνηση.
Το «μην παίζεις με τα χώματα» είναι η περιπλάνηση της ανθρώπινης αγωνίας στο χρόνο. Είναι ένα δρομολόγιο με επιβάτες τρεις γυναίκες που διανύουν πολλά χιλιόμετρα μνήμης. Περνάνε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από την εφηβεία στη νεότητα, από τη νεότητα στην ωριμότητα.
Σε κάθε στάση αυτού του λεωφορείου ο θεατής βλέπει από τα τζάμια του ό,τι προλαβαίνει από τα σπαράγματα αυτών των γυναικών, μόνο που στο τέλος, αυτά τα τζάμια καταλήγουν να είναι ο καθρέφτης του ίδιου μας του εαυτού.
Επιβάτες αυτού του παράξενου λεωφορείου είναι μια κλοσάρ που θέλει πίσω τις ηλικίες της, μια γυναίκα που θάβει μαζί με τον αυτόχειρα αδερφό της και άλλα «οικογενειακά μέλη» και τέλος μια γυναίκα που βιάζεται να εκτελέσει μια επιβεβλημένη αποστολή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Η Στέλλα Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και μεγάλωσε στο Μαρούσι και στο Ναύπλιο. Έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά ( ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΔΙΦΩΝΟ, ΒΗΜΑgazino, hridanos.gr, ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ κ.α) ως συντάκτης και αρχισυντάκτης υπογράφοντας δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές για το ελληνικό τραγούδι. Από το 2003, παρουσιάζει τα μεσάνυχτα κάθε Τετάρτης στην ωριαία εκπομπή λόγου, « Ιατρείον Ασμάτων», στο Δεύτερο Πρόγραμμα, 103,7. Έχει συγγράψει τα βιβλία « Η θλίψη του σώματος» ( Μικρή Άρκτος 2003), « Ιατρείο Ασμάτων-αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου» ( Μικρή Άρκτος 2005) καθώς και το θεατρικό έργο « Μην παίζεις με τα χώματα» που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία, την άνοιξη του 2010 στο θέατρο «ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ»

 Σας  προτείνουμε:

Δείτε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου την εκπομπή του Γ. Στάϊκου στις 10:00 μμ στο DRTV, με φιλοξενούμενες την Στέλλα Βλαχογιάννη, Σοφία Καραγιάννη και Υρώ Μιχαλοκάκου σε μια συζήτηση για το « Μην παίζεις με τα χώματα»