Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φωτοβολταϊκά: πάρκο ισχύος ισχύος 4,13 ΜWp στην Αργολίδα

Στην Positive Energy ανέθεσε η εταιρεία Capital Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας A.E. (Capital), την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 4,13 ΜWp στο Νομό Αργολίδας.
Η κατασκευή του πάρκου θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του ιδίου έτους. Ένα έργο σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, αφού από τη λειτουργία του, αναμένεται η εξοικονόμηση ετησίως 6.300 τόνων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος 300.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του και θα παράγονται ετησίως πάνω από 6.200.000 kWh, δηλαδή όσο θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 1.400 νοικοκυριά.

Το σημαντικό αυτό έργο ξεκινά σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου η χώρα μας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την υλοποίηση αποδοτικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και υλοποιούνται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί πλέον παγκόσμια προτεραιότητα. Επιπλέον, σημαντικό θα είναι και το όφελος σε κοινωνικό επίπεδο καθώς η υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργήσει από 40 έως 60 νέες θέσεις εργασίας. Η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να γίνει από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital κ. Γ. Καλογηράτος, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Capital, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης του πρώτου σημαντικού έργου στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεκινώντας με μια σημαντική επένδυση στον χώρο των φωτοβολταϊκών, σε συνεργασία με έναν από τους πλέον αξιόλογους EPC Contractors στη χώρα μας. Διαθέτουμε ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο και προσβλέπουμε στην υλοποίησή του μέσα από την υγιή εξέλιξη της αγοράς και τη δημιουργία αξιόπιστων συνεργασιών”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Positive Energy, κ. Κ. Μαύρος, δήλωσε σχετικά: “Ένα ακόμα εξαιρετικά σημαντικό έργο που ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των έργων μας και μας επιβραβεύει για την ποιότητα και τη συνέπεια που επιδεικνύουμε στην υλοποίηση των έργων μας. Οι προϋποθέσεις για υγιή “πράσινη” ανάπτυξη υπάρχουν και είμαστε ευτυχείς γιατί οι επενδύσεις δεν μένουν στα σχέδια αλλά προχωρούν και υλοποιούνται με ρυθμό που μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επίτευξη του κοινού μας εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από τη σταδιακή ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της χώρας μας και τη γενναία διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος με την αύξηση των περιβαλλοντικά φιλικών τεχνολογιών.”

econews