Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», στον Θάνο Τοκάκη

Στον Θάνο Τοκάκη για την ερμηνεία του στον ρόλο τού «Σερ Άντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη), απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Οικονόμου, παρέδωσε τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα.
Πρόκειται για την ενδέκατη απονομή του ετήσιου βραβείου, που ξεκίνησε το 2001, ύστερα από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του αδελφού του ηθοποιού, Γιάννη Χορν.
Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο Θάνος Τοκάκης, αποφοίτησε το 2005 από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έπαιξε στον «Θησαυρό της Αγγελίνας» (ΝΕΤ), ενώ υποδύθηκε τον Αχιλλέα, τηλεοπτικό γαμπρό του Πέτρου Φιλιππίδη στη σειρά του Mega «50 - 50», παράλληλα με τις εμφανίσεις του στο θέατρο.
 Ο Θάνος Τοκάκης έπαιξε στο παιδικό έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» στο θέατρο «Πόρτα» (2006) και στο κινεζικό «Ο ορφανός του Ζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στην Κεντρική Σκηνή του «Αμόρε» (2007). Συμμετείχε ακόμα στις τηλεοπτικές σειρές «Ο 3ος νόμος» και «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου.
Πέρσι συμμετείχε στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ανέβηκε στο θέατρο «Αλίκη» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και στην παραγωγή του Εθνικού θεάτρου «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

ΑΝΑ ΜΠΑ