Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΩ
H παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα. Ο Ιταλός δάσκαλος συγκέντρωσε τις ξεκαρδιστικές μα και καυστικές εκθέσεις των μαθητών του από τις τάξεις του δημοτικού. Η παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία για δύο χρονιές στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και συνέχισε την πορεία της στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο «Εγνατία» και στην Κύπρο. Φέτος με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ κι τη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου επισκέπτεται την πόλη μας.Οι μαθητές από το φτωχό Αρζάνο κοντά στη Νάπολη, τα αντιμετωπίζουν όλα με αγνό χιούμορ, την φτώχεια, το ότι πρέπει να εργάζονται ως μεγάλοι, τη μαφία, το σχολείο που καταρρέει. Στις εκθέσεις τους σχολιάζουν τις οικογένειες τους, τους γύρω τους, την πατρίδα τους, αλλά και άλλες χώρες, την Ιστορία, τα Θρησκευτικά, την επικαιρότητα….
Τα γραπτά τους γίνονται ένας ολοκάθαρος καθρέφτης για όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την αντίληψη των μικρών μαθητών και ο αφελής και ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο περιγράφουν ότι συμβαίνει, είναι συχνά πιο εύγλωττος και πιο ξεκάθαρος από πολλών μεγάλων….

Τα τρία βιβλία που εξέδωσε ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω», «Ο Ρωμαίος κα η Ιουλιέτα αρραβωνιάστηκαν από κάτω» και «Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα» έγιναν ανάρπαστα και μεταφράστηκαν σε πολλές χώρες, ενώ η Λίνα Βέρτμιλερ γύρισε το 1992 την ταινία «Ciao Professore» βασισμένη στο πρώτο βιβλίο, «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω».
Το σκηνικό της παράστασης : μια σχολική τάξη αλλάζει συνεχώς σχήμα και μεταμορφώνεται για να δεχτεί την ιστορία της κάθε έκθεσης. Οι ηθοποιοί με απλά μέσα ( playmobil, φακούς, σχολικά αντικείμενα) αλλά κυρίως με την χρήση του σώματος ταξιδεύουν μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών και μιλάνε για την Οδύσσεια, τον Μωυσή με το κιβώτιο, την προϊστορική εποχή, το ερείπιο σπίτι που μπάζει νερά, την Καμόρα, τον Μπερλουσκόνι, την Νάπολη, το Μαραντόνα, την φτώχια που επικρατεί στον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου

Μουσική: Λαέρτης Μαλκότσης

Σκηνικά κοστούμια: Δήμητρα Χίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίνα Κανελλοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σέργιος Νένες, Γεωργία Γεωργόνη, Μαρία Παρασύρη, Σωτήρης Μεντζέλος, Φώτης Καραμπάς

Οι παραστάσεις θα παιχτούν στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ

Η παράσταση 26/3 Σαββάτο στις 21:00 έχει ήδη κλείσει από κρατήσεις.

Έχουμε εξασφαλίσει άλλες τέσσερις παραστάσεις :

Παρασκευή 25/3 στις 21:00 βραδυνή

Σαββάτο 26/3 στις 19:00 απογευματινή ( για παιδιά, νέους και σχολεία της περιοχής)

Κυριακή 27/3 στις 11:30 πρωϊνή ( για παιδιά νέους και σχολεία της περιοχής)

Κυριακή 27/3 στις 21:00 βραδυνή  Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Για κρατήσεις στο τηλέφωνο του Δημοτικού θεάτρου 2752026461 ( ώρες 9:00πμ- 14:00 μμ εργάσιμες μέρες) και στο 2752025285 δύο ώρες πριν κάθε παράσταση.

Παρακαλούμε φροντίστε έγκαιρα για τις κρατήσεις σας.
Τα εισιτήρια από τις κρατήσεις θα πρέπει να έχουν παραληφθεί μισή ώρα πριν από κάθε παράσταση.
Το ταμείο του θεάτρου είναι ανοιχτό δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση.

Επίσης θα γίνονται προπωλήσεις εισιτηρίων στα γραφεία του Δημοτικού θεάτρου, Φωτομάρα 2 από Δευτέρα 21/3 έως και Παρασκευή 25/3 ( ώρες 9:00 πμ– 14:00 μμ)

Σας ευχαριστούμε πολύ