Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πως μια ομάδα βόλεϊ, στάθηκε στο πλευρό γκέι συμπέκτη τους

Φανταστείτε τρεις χιλιάδες άτομα να σας “ξεφωνίζουν”  μέσα σε δημόσιο χώρο, μπροστά στις κάμερες, την ίδια στιγμή που προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε και να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό… Ακριβώς αυτό συνέβη σε έναν 21χρονο παίκτη του βόλεϊ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού της βραζιλιάνικης Σούπερ Λίγκα ανάμεσα στην ομάδα του, τους Βόλει Φουτούρο και τους Σάντα Κρουζέιρο. Τη στιγμή που ο Μάικλ Πίντο ντος Σάντος ετοιμαζόταν για το σερβίς, οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι στις κερκίδες και άρχισαν να φωνάζουν “Bitcha, Bitcha!” (“αδελφάρα!”).  Σε μια επίδειξη ψυχραιμίας και επαγγελματισμού, ο ίδιος αγνοεί το κοινό και συνεχίζει το παιχνίδι. Δείτε το βίντεο.

Το παιχνίδι έληξε τελικά με ήττα των Φουτούρο, αλλά ο Μάικλ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Αν και δεν επέλεξε ο ίδιος τη
Το περιστατικό έγινε αφορμή για να “βγει από την σιωπή” σε μια συνέντευξή του στον τύπο: “Ναι είμαι γκέι. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιος  είμαι..
Η ομάδα μου σέβεται απόλυτα τη σεξουαλικότητά μου. Παίζω δέκα χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να μου συμπεριφερθεί άσχημα." Παρά την ψύχραιμη στάση του στο γήπεδο, δεν έκρυψε την απογοήτευση και την οργή του για τα συνθήματα που δεν ακούστηκαν από κάποιους μεμονωμένους “θερμοκέφαλους” αλλά από μεγάλη μερίδα του κοινού: “Συμμετείχαν και αρκετές γυναίκες, ακόμα και μικρά παιδιά!” θυμάται ο ίδιος. Μέσα σε αυτή την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και μετά το σάλο που προκάλεσε το περιστατικό σε ολόκληρη τη χώρα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο παρκέ για δεύτερη φορά το περασμένο Σάββατο. Αυτή τη φορά όμως τα γιουχαϊσματα έδωσαν τη θέση τους σε κάτι εντελώς διαφορετικό,  καθώς  οι φίλαθλοι των Βόλεϊ Φουτούρο αποφάσισαν να απαντήσουν στην αθλιότητα δίνοντας σύσσωμοι το “παρών”!  Οι κερκίδες βάφτηκαν ροζ από τις φουσκωτές “φρατζόλες” τους με το όνομα του Μάικλ, ενώ δεν παρέλειψαν να ξετυλίξουν και πανό  με το σύνθημα Οι Βόλεϊ Φουτούρο ενάντια στις προκαταλήψεις”. Κερασάκι στην τούρτα, όλοι οι παίκτες της ομάδας εμφανίστηκαν για ζέσταμα με ροζ φανέλες, ενώ ο λίμπερο -που σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους- έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ντυμένος με τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Δείτε τι έγινε στο παρακάτω βίντεο που δεν θα μπορούσε παρά να έχει για  μουσική υπόκρουση  το I Will Survive”! :-)

Αυτή τη φορά η στήριξη των φιλάθλων και το ομαδικό πνεύμα που απέδειξαν έμπρακτά οι παίκτες έκαναν το θαύμα τους. Οι Φουτούρο αναδείχτηκαν νικητές αυτού του αγώνα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πρέπει  να συναντηθούν ακόμα μια φορά για να σπάσουν την ισοπαλία. Και η φανέλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου έγινε τόσο περιζήτητη, που η ομάδα το σκέφτεται πολύ σοβαρά να τη βγάλει στο εμπόριο…