Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ενημέρωση απο Δήμο Ναυπλίου: ΦΕΣΤΙΒΑΛ AIKIDO

ΦΕΣΤΙΒΑΛ AIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2011
5, 6, 7, 8 ΜΑΙΟΥ 2011
O Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος, στη πόλη του Ναυπλίου, το Διεθνές φεστιβάλ ΑIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2011 με θέμα την ανάδειξη της Ιαπωνικής τέχνης και την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και του Ιαπωνικού πολιτισμού.
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρο στις 5, 6, 7, 8 Μαϊου 2011 στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ναυπλίου, στο θέατρο Τριανόν και στο παιδικό μουσείο του Πελλοπονησιακού Λαογραφικού Μουσείου.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου Aikido Spring, που διοργανώνεται στο Ναύπλιο από το Σύλλογο Αϊκίντο Αθηνών και το δήμο Ναυπλίου, οι δάσκαλοι του Αϊκίντο Αθηνών προσφέρουν τρία μαθήματα γνωριμίας με το Αϊκίντο. Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται στους κατοίκους του Ναυπλίου και των
γύρω περιοχών και είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί είναι ένα αθλητικό μπλουζάκι με μακριά μανίκια, ένα άνετο παντελόνι, κατα προτίμηση φόρμα, κι ένα ζευγάρι σαγιονάρες.

ΠΟΥ: Κλειστό Γυμναστήριο ...ΗΜΕΡΕΣ: Πέμπτη 5, Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Μαΐου  ΩΡΕΣ: 18:30-19:30
Τι είναι το Aikido
Το AIKIDO είναι μία ιαπωνική πολεμική τέχνη. Με την κατάλληλη εξάσκηση παρέχει τα εφόδια για την αντιμετώπιση μίας σύγκρουσης. Ο ιδρυτής του AIKIDO, ο Μοριχέϊ Ουεσίμπα (Morihei Uyeshiba), παρ’ όλη την τεχνική του υπεροχή, αμφισβήτησε την αξία μιας τέχνης που βασιζόταν στη νίκη έναντι των άλλων. Ο αγώνας του με αυτό το δίλημμα τον οδήγησε στην κατανόηση που σήμερα αποτελεί το θεμέλιο του σύγχρονου AIKIDO, μίας πολεμικής τέχνης υψηλής αισθητικής και εκπληκτικής ισχύος.

Επίσης, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για γνώστες της πολεμικής τέχνης του Aikido

Πληροφορίες στο τηλ. 6932639123
_________________________________________________________

Καθώς και σεμινάρια για ηθοποιούς του Δημοτικού θεάτρου και ανθρώπους του χώρου του θεάτρου.
Πληροφορίες στο τηλ. 6945854485