Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σύμβαση για αρδευτικό έργο αξίας άνω των 8,2 εκ. ευρώ, στην Αργολίδα

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού, η σύμβαση ύψους 8.204.760 ευρώ για την κατασκευή του έργου που αφορά στη μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από τα δίκτυα Αναβάλου.

Το έργο, το οποίο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ και έτυχε έκπτωσης 54,93%, θα κατασκευαστεί από την κοινοπραξία ΑΑΓΗΣ-Ιωνας Τεχνική εντός 30 μηνών. Η σύμβαση περιλαμβάνει επεκτάσεις αρδευτικών δικτύων στις περιοχές Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χωνικά, Αεροδρόμιο, Ελληνικό, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Αργολίδας.

Η συνολική γεωργική έκταση που αξιοποιείται με την κατασκευή των έργων ανέρχεται στα 60.000 στρέμματα περίπου, ενώ το συνολικό μήκος των σωλήνων των αρδευτικών δικτύων προβλέπεται να είναι συνολικού μήκους 67.000 μέτρων.

«Είναι έργο πνοής για την Αργολίδα», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. «Ο μεγαλύτερος οπωρώνας της χώρας παίρνει ζωή και η ροή νερού μπορεί να δώσει προοπτικές και για νέες καλλιέργειες», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε πως «το έργο είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και ο ανάδοχος δεσμεύτηκε για την άψογη εκτέλεσή του, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σπατάλης πόρων».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι «ο Κώστας Σκανδαλίδης, βάζει τη σφραγίδα του σε ένα έργο πνοής που καθυστερούσε επί χρόνια. Ο αναβαλλόμενος - Ανάβαλος, όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός, γίνεται πια κατασκευαζόμενος Ανάβαλος. Γράφει ιστορία το έργο για την Αργολίδα». Συμπλήρωσε επίσης πως από τη στιγμή που υπάρχει μια πλατιά χρήση νερού, δίνεται η δυνατότητα να μελετηθεί κι ένα άλλο μοντέλο γεωργικής ανάπτυξης.

Για έργο πνοής που θα δώσει απάντηση σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός Αργολίδας, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, συμπληρώνοντας πως «έργα ζωής πρέπει να έχουν συνέχεια».

Να σημειωθεί ότι για το νομό Αργολίδας είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013» άλλα τέσσερα εγγειοβελτιωτικά έργα. Ειδικότερα πρόκειται για το έργο βελτίωσης υφιστάμενων δικτύων Αναβάλου, ύψους 1,072 εκατ. ευρώ, τη μελέτη έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, τη μελέτη έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και τέλος την αναβάθμιση αντλιοστασίου και φράγματος Αναβάλου προϋπολογισμού 6,85 εκατ. ευρώ.



www.kathimerini.gr
28-6-11