Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Χάρις Αλεξίου «Η χώρα μου περνάει δύσκολες ώρες . Ζητώ τη συμπαράσταση σας!»

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου  avecnews
Μάγεψε προχθές τη Βιέννη η Χάρις Αλεξίου!Χίλια εξακόσια άτομα στο Consert House σηκώθηκαν από τη θέση τους για να αποθεώσουν την μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια. Το χειροκρότημα ήταν παρατεταμένο και οι αυλαίες πολλές. Την έβγαλαν και την ξανάβγαλαν στη σκηνή επτά τουλάχιστον φορές . Κι εκείνη για να τους ευχαριστήσει τραγούδησε ένα παλιό γερμανικό τραγούδι και υποκλίθηκαν μπροστά της.
Η πιο συγκινητική στιγμή αυτής της μουσικής επικοινωνίας της Χαρούλας με το Αυστριακό κοινό, ήταν όταν πήρε το μικρόφωνο να μιλήσει για την Ελλάδα.
«Η χώρα μου περνάει δύσκολες ώρες . Ζητώ τη συμπαράσταση σας!» τους είπε και οι ακροατές που είχαν κατακλύσει το Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης ανταποκρίθηκαν με δυνατό χειροκρότημα.
Αυτή τη στιγμή κράτησε βαθιά στη ψυχή της η Χάρις Αλεξίου, που προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί κατά της Ελλάδας, τουλάχιστον από μερίδα του Ευρωπαϊκού Τύπου.
Και τα καταφέρνει , αφού η ανταπόκριση των ξένων είναι μοναδική και οι περισσότεροι στηρίζουν τη χώρα μας.
Σας πρέσβειρα του Ελληνισμού λειτουργεί η Χαρούλα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής της περιοδείας αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.
Χθες με τους συνεργάτες της αναχώρησαν με το πούλμαν για της Γερμανία όπου έχει τέσσερις προγραμματισμένες συναυλίες: στο Μόναχο, τη Στουγκάρδη, στο Ντύσσλεντορφ και στη Φραγκφούρτη.
«Εκεί θα είναι κάπως δύσκολα» σχολίασε συνεργάτης της στην «Αvecnews».
Την περιοδεία της θα ολοκληρώσει στις 11 Ιουνίου στη Χάγη της Ολλανδίας.