Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

άντε και καλή πατρίδα νάχουμε...

γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης
Αναμ:Έλλη βασιλάκη
Δημοψηφίσματα

ΚΑΤΟΠΙΝ απαιτήσεως της τρόικας, μία τουλάχιστον ΔΕΚΟ πρέπει να πουληθεί εντός του Ιουνίου.
Και να που έφτασε ο Ιούνιος στην πέμπτη του ημέρα κι αφού τελειώσαμε και με την Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας και την παρέλαση των χαρούμενων, ας ασχοληθούμε και με την παρέλαση των λυπητερών που μας περιμένουν.
Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από πού θα ξεκινήσουμε το σκότωμα των ασημικών και των χρυσαφικών. Πρέπει να σκεφτούμε, επειδή θα μας ρωτήσουν.
Βλέπετε, αρχίζει η σεζόν των δημοψηφισμάτων!
Δημοψήφισμα!
Ήταν να μην πέσει η λέξη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Τώρα που έπεσε, ποιος μας πιάνει!
Αυτό το εργαλείο της Δημοκρατίας, που το ζητούσες χρόνια και δεν στο έδωσαν ούτε όταν μάζεψες τρία εκατομμύρια υπογραφές για το θέμα του θρησκεύματος, τώρα θα είναι καθημερινής χρήσεως, σαν το χαρτί τουαλέτας.
Το ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ (που πάντα νοιάζεται για τη γνώμη των πολλών, των φτωχών και
των αδύναμων), όταν ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα (και δη στο άρπα κόλλα) για να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ ή να γυρίσουμε στη δραχμή και να ψοφήσουμε στη φτώχεια. Τουλάχιστον, έτσι το είπε!
Στη συνέχεια, κάτι περί δημοψηφίσματος είπε ο Σαμαράς, ο Γιώργος ρωτήθηκε τρεις φορές αν θα κάνει δημοψήφισμα και, ναι μεν, αρνήθηκε να απαντήσει στα ίσα, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου μάς διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός πάντα είχε στο μυαλό του τα δημοψηφίσματα. Έτσι, ξεχάσαμε ότι με το που είχε εκλεγεί δήλωσε ότι δεν κάνει δημοψηφίσματα γιατί δεν μπορούμε να ρωτάμε τον καθένα για καθετί.
Ο Καρατζαφέρης έκανε δημοψήφισμα με τον εαυτό του και αποφασίστηκε ότι θα πάρει τους βουλευτές του και θα αποχωρήσει από τη Βουλή. Μετά, ξανάκανε δημοψήφισμα, στο οποίο συμμετείχε η ξανθιά του πρωινού του Τηλεάστυ, και βάσει του νέου αποτελέσματος ο ΛΑΟΣ παραμένει στη Βουλή.
Εν πάση περιπτώσει, Έλληνα, έσο έτοιμος.
Μπορεί να μη σε ρωτήσουν ποια ΔΕΚΟ θα πουληθεί, επειδή την έχουν ήδη πουλήσει, μπορεί να μη σε ρωτήσουν ποιοι φόροι να επιβληθούν, επειδή τους έχουν ήδη αποφασίσει, αλλά για όλα τα άλλα σοβαρά θέματα οπωσδήποτε θα ερωτηθείς.
Ετοιμάσου να ψηφίσεις υπέρ ή εναντίον των δικαιωμάτων των πυγμαίων στο μπάσκετμπολ και την απελευθέρωση των εκσπερματίσεων στο Άνω Τσουτσουνιστάν.
Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 Ιουνίου