Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κάτι άλλαξε και κάτι καθημερινά αλλάζει!!!

Κάτι άλλαξε και κάτι καθημερινά αλλάζει!!!

Ηλιόκαστρο, 28 Ιουνίου 2011
Παραμονή της τοπικής γιορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου γιόρταζε η εκκλησία του χωριού… Γιόρταζε το Ηλιόκαστρο… Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον εσπερινό και την περιφορά της ιερής εικόνας. Με ανακούφιση και ευχαρίστηση είδαμε τους νέους Δημοτικούς και Τοπικούς άρχοντες να έρχονται ένας ένας μόνος του και να στέκονται ευλαβικά μέσα στην εκκλησία μαζί με το εκκλησίασμα. Ήρθαν, έτσι απλά, για να τιμήσουν τους Αγίους, το χωριό, να εκκλησιασθούν και να προσευχηθούν…

Μας ήρθαν στον νου εικόνες προηγούμενων εορτών, όπου οι ΄΄επίσημοι΄΄, όλοι μαζί σε σχηματισμό (κατά το μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι), έρχονταν περισσότερο για να πιστοποιήσουν τη δύναμη της εξουσίας παρά με σκοπό να σεβαστούν την ιεροσύνη της ημέρας και τη χαρά του χωριού. Μετά το τέλος της ιερής Ακολουθίας τους είδαμε να συζητούν αθόρυβα με τους Δημότες και χωρίς τυμπανοκρουσίες να κατευθύνονται σαν τις άλλες απλές παρέες σε κοσμική ταβέρνα του χωριού. Έκπληξη μας προκάλεσε η στιγμή που τους είδαμε να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν ΄΄ρεφενέ΄΄ τον λογαριασμό. Ακόμα μεγαλύτερη δε ήταν η έκπληξή μας, όταν αργότερα μάθαμε πως από την τσέπη τους πάλι μάζεψαν χρήματα για να κεράσουν σαν ευχαρίστηση το φαγητό στα μέλη της φιλαρμονικής, τα οποία θα έτρωγαν σε άλλο μαγαζί για να βοηθηθούν όσο γινόταν περισσότερα μαγαζιά του χωριού. Σημαντικό είναι δε, ότι ο Δήμαρχος κ. Καμιζής, βασιζόμενος σε αυτήν την κατεύθυνση και συμπεριφορά, είχε προσκαλέσει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σφυρή και τους συμβούλους, πρόσκληση την οποία όμως αυτοί δεν αποδέχτηκαν!!!

Η εικόνα αυτή ήρθε να απαλύνει τη θλιβερή κατάσταση προηγούμενων ετών, όπου οι δημοτικοί άρχοντες, προσκεκλημένοι και αρκετοί Δημότες έτρωγαν και πλήρωνε ο Δήμος, δηλαδή ΕΜΕΙΣ!!! Το νέο αυτό ύφος και ήθος της Δημοτικής μας Αρχής επιβάλλεται αφενός μεν από το κλίμα των δύσκολων ημερών που περνά η πατρίδα και ο τόπος μας και αφετέρου από τον σεβασμό στα χρήματα των Δημοτών.

Επιτέλους, φαίνεται ότι αυτά που πληρώνουμε αξιοποιούνται εκεί που πρέπει, με σεβασμό και διαφάνεια προς κάθε κατεύθυνση!!! Ο Νέος Δήμος Ερμιονίδας είναι οι Ιδέες των πολιτών του και γι’ αυτό ενστερνίζεται τις ανάγκες τους!!!

Με σεβασμό από έναν μακρινό Δήμο, αλλά πάντα κοντά στην Ερμιονίδα,
Αναστασία Σακελλαρίου