Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Μικρό Θέατρο Της Αρχαίας Επιδαύρου

Με τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου» μιας μικρής, δεμένης ομάδας, ξαναδίνει στα τραγούδια του την λιτή, πρωταρχική τους μορφή ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη συναυλία με τίτλο «Ρεμίξ» στο Μικρό Θέατρο Της Αρχαίας Επιδαύρου την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Ο Πορτοκάλογλου παρουσιάζει τα ηλεκτρικά του τραγούδια με την κιθάρα του, ακουστική και ηλεκτρική και τρεις μουσικούς, τον Μιχάλη Βρέττα στο βιολί, τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Νίκο Πασσαλίδη στο μπουζούκι, τον τζουρά, και το ούτι.
Η συναυλία «Ρεμίξ» είναι ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται αποκαλύπτοντας την ψυχή και την καταγωγή τους. Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, δείχνουν καθαρά από πού προέρχονται. Επίσης τραγούδια λυρικά που συχνά δεν έβρισκαν το χώρο τους στους μεγάλους συναυλιακούς χώρους, εδώ στο ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο Της Αρχαίας Επιδαύρου με τα έγχορδα και τις κιθάρες θα αναδειχθούν ξανά.