Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Aνακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης- Εκδηλώσεις για τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Οδυσσέας Ελύτης
 Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» από την Δευτέρα 4/7/11 έως την Παρασκευή 8/7/11, κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης ( 6.00-8.30 μμ), θα παρουσιαστεί η κινητή έκθεση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για τον Οδυσσέα Ελύτη, και έκθεση με βιβλία του ποιητή.

την Τετάρτη 6/7/11, 8.30 μμ θα γίνει στη βιβλιοθήκη η προβολή του ντοκιμαντέρ: Οδυσσέας Ελύτης «Της πατρίδας μου πάλι ομοιώθηκα»

και την Κυριακή 10/7/11 στο Πνευματικό κέντρο Ερμιόνης μαζί με την έκθεση για τον Οδ. Ελύτη θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα, με ομιλία από την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, προβολή ντοκιμαντέρ ,τραγούδι από την κ.Αγγελική Πετρά και απαγγελίες μαθητών.

Παράλληλα, ήδη από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης (http://www.dbe.gr/) έχει αναρτηθεί το χρονολόγιο με στοιχεία από τη ζωή και το έργο του ποιητή και ανανεώνεται κάθε εβδομάδα η δημοσίευση ποιημάτων, άρθρων και προτάσεων βιβλίων του Οδυσσέα Ελύτη που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη για ανάγνωση.


Με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.