Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Να μη κλείσει η Δ.Ο.Υ. στο Κρανίδι

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού για ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών από την ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου μετά την από 14/6/2011 αρ. πρωτ. Δ6Α 1085009 ΕΞ 2011 γραπτή απάντηση του Υφυπουργού κ. Κουσελά στην αρχική μου Ερώτηση, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι προβλέπεται να διατηρηθεί μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού αλλά χωρίς να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την αναδιαμόρφωση των ΔΟΥ.
Με αυτό το δεδομένο, καθώς και το γεγονός ότι η ΔΟΥ Κρανιδίου, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει έσοδα 18 εκ. ευρώ κατ' έτος κατά μέσο όρο, εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του καλλικρατικού πλέον Δήμου Ερμιονίδας, με έντονη τουριστική και οικονομική
ανάπτυξη καθώς δραστηριοποιούνται πάνω από 8.000 επιχειρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και λόγω της μεγάλης απόστασης 80 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και του κακού οδικού δικτύου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Αν μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών θα αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός για την κατάργηση των ΔΟΥ που δεν εδρεύουν σε πρωτεύουσες νομών, αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους, ανάμεσα στις οποίες και η Δ.Ο.Υ Κρανιδίου»
Πηγή:Αργολιδείς