Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

150 μπλέ κάδοι ανακύκλωσης στην Αργολίδα

Διαβάζουμε στην alliprotasi

Και …….
Εργοστάσιο καύσης, παραγωγή ενέργειας επιδοτούμενη,  νέος ΠΕΣΔΑ στα χαρτιά , σκουπίδια στη Καραθώνα, δεματοποιητές και διακοσμητικά ανακύκλωση «μάτσο μαϊντανός και αντράκλα»
Στο βάθος η ιδιωτικοποίηση  της διαχείρισης των σκουπιδιών… 

Μια ανακοίνωση από το γραφείο του υφυπουργού περιβάλλοντος  Γιάννη Μανιάτη20/9/2011

 Εκατόν πενήντα (150) μπλε κάδους ανακύκλωσης πρόκειται να διαθέσει στους 4 Δήμους της Αργολίδας (Ναυπλίου, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας) η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.). Αυτό προκύπτει από σχετική επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Γιάννης Ραζής στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη.
Τις επόμενες ημέρες θα προσκληθούν στο Υπουργείο ΠΕΚΑ οι Δήμαρχοι της Αργολίδας, προκειμένου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. και τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος του Υπουργείου, να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες και οι αμοιβαίες υποχρεώσεις από τη συγκεκριμένη διάθεση των κάδων ανακύκλωσης.
Αναφορικά με το θέμα, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακύκλωση αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση όλων μας για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η διάθεση των 150 μπλε κάδων δίνει απάντηση στην αγωνία τόσο των Δημάρχων, όσο και των Δημοτών της Αργολίδας, που μέχρι τώρα έβλεπαν το μεγαλύτερο ανοικτό αρχαιολογικό πάρκο του κόσμου να απουσιάζει από ανάλογες προσπάθειες που γίνονται σε άλλες περιοχές. Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αγκαλιαστεί αμέσως από όλους τους πολίτες της Αργολίδας και με τη στενή συνεργασία των Δημοτικών Αρχών μπορούμε να διεκδικήσουμε μία από τις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης σε όλη την χώρα.».